In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Halle-projekti Halle-projekti

Halle

:)

Hallo!

Pöllönkankaan seitsemäs -ja kahdeksasluokkalaisten ystävyyskoulumatka Halleen, Saksaaan 10.-18.4.2015

Vuodesta 2001 lähtien koulullamme on ollut ystävyyskoulutoimintaa saksalaisen ystävyyskaupunkimme Hallen Latina-koulun kanssa. Latina-koulu on arvostettu ja perinteikäs musiikki -ja kielipainotteinen koulu, joka on parhaillaan ehdolla Unescon maailmanperintökohteeksi. Asiasta päätetään kesällä 2015 Pariisissa.

Ystävyyskoulutoiminta perustuu ennen kaikkea oppilasvaihtoon koulujen välillä. Toiminnalla halutaan rohkaista oppilaita käyttämään vieraiden kielten taitojaan sekä saksalaisen kulttuurintuntemuksen myötä tehdä heitä myös tietoisiksi omasta suomalaisesta kulttuuristaan. Tavoitteenamme on kasvattaa oppilaista suvaitsevaisia, kansainvälisiä nuoria.

Etusijalla projektiin osallistumisessa ovat luonnollisesti koulumme saksanlukijat, joille kaikille tarjotaan mahdollisuus lähteä ystävyyskouluvierailulle Halleen kerran yläluokkien aikana. Vierailuajankohta sattuu joko seitsemännelle tai  kahdeksannelle luokalle.

Projekti on mahdollisuuksien mukaan esillä myös muissa aineissa kuin saksan opetuksessa. Vierailuviikon aika toteutettiin tällä kertaa mm. yhteinen kuvataideprojekti. Tänä vuonna 2015 Halleen matkustaneet oppilaat tutustuivat Hallen lisäksi esimerkiksi Berliiniin, ja Berliinin vierailulla käytiin läpi historiassa käsiteltyjä asioita sekä laajennettiin koulussa opittuja tietoja historiasta. Berliinin vierailun lisäksi lähes kaikki oppilaat vierailivat myös joko Leipzigissa tai Dresdenissä.

Halle on pietismin toisen perustajan August Hermann Francken kotikaupunki. Näin ollen oppilaat käyvät vierailulla läpi myös uskontoon liittyviä asiasisältöjä ja pääsevät tutustumaan herätysliikkeiden oppi-isään. August Hermann France on myös ystävyyskoulumme perustaja. Lisäksi yStävyyskouluvierailulla tutustutaan toiseen kuuluisaan hallelaiseen, nimittäin säveltäjä Georg Friedrich Händeliin, ja usein on myös vierailtu hänen nimeään kantavassa museossa.

Vierailun aikana tutustutaan tietysti myös Hallen kaupunkiin ja sen lähiympäristöön sekä itse ystävyyskouluun seuraamalla luokissa opetusta. Oppilaat majoittuvat perheissä, ja majoittavat mahdollisuuksien mukaan vastavuoroisesti hallelaisen nuoren kotonaan  vastavierailun aikana.

Tapaamme siis ystävyyskoulumme oppilaita vuosittain, joko meillä Oulussa, tai Hallessa. Parhaimmillaan toiminta on tuonut pysyviä ystävyyssuhteita perheiden välille, eivätkä vierailut ole jääneet yhteen kertaan. Ystävyyskoulutoiminta on myös rohkaissut nuoria hakeutumaan pitempään oppilasvaihtoon Saksaan. Onpa yksi ystävyyskoulumme oppilas löytänyt Oulusta jopa uuden kotikaupunkinsakin! :)