In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kouluterveydenhuolto Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitajanamme toimii Jaana Matikainen, p. 050 3622 463.

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on taata oppilaalle mahdollisimman turvattu kasvu ja kehitys sekä luoda perusta aikuisiän terveydelle ja hyvinvoinnille. Uuden kouluterveydenhuollon toimintamallin mukaisesti oppilaille tehdään laaja-alainen terveystarkastus luokilla 1, 5 ja sekä 15 -vuotiaana, jolloin oppilas saa tarkastuksen yhteydessä nuorten terveystodistuksen. Tavoitteena on, että terveydenhoitaja tapaa oppilaan joka vuosi. Lääkärintarkastukset ovat luokilla 1 ja 5, sekä 15 -vuotiaana. Toivottavaa on, että vanhemmat osallistuvat mahdollisuuksien mukaan oppilaan terveystarkastuksiin koko peruskoulun ajan.


Terveydenhoitaja osallistuu säännöllisesti oppilashuoltoryhmän kokouksiin, lääkäri tarvittaessa. Kouluterveydenhoitaja osallistuu tarvittaessa vanhempainiltoihin.

Koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat ja sairastumistapaukset hoidetaan kouluneuvolassa mahdollisuuksien mukaan. Terveyskeskus- tai sairaalahoitoa vaativista tapauksista ilmoitetaan vanhemmille mahdollisimman pian. Sairausasioissa ensisijainen hoitopaikka on Kaijonharjun terveysasema.

Hammashuolto hoidetaan 1-9-luokilla Kaijonharjun terveysasemalla. Kutsu hammashoitolaan lähetetään oppilaalle kotiin. Perumiset on ilmoitettava hammashoitolaan etukäteen. Kiireellisissä särky- ja hammastapaturmatapauksissa voi ottaa suoraan yhteyttä hammashoitolaan. Hätätapauksissa voi mennä suoraan vastaanotolle. 

Kouluterveydenhoitaja on paikalla:

ma-pe klo 8-16

Päivystystunti 12.00-12.30, muina aikoina terveystarkastuksia.