Liikkuva koulu

Opetushallituksen Liikkuva koulu -hankkeen tavoitteena on parantaa kouluikäisten fyysistä aktiivisuutta, vakiinnuttaa kaikkiin peruskouluihin kouluikäisten liikuntasuositukset sekä saada hankkeen aikana tutkittua tietoa lasten ja nuorten toimintakyvystä. Koulun liikunnalla tarkoitetaan kaikkea sitä fyysistä aktiivisuutta, joka sisältyy koulupäivään tai sen välittömään yhteyteen – ei ainoastaan liikuntaa oppiaineena.

Liikkuva koulu -hankkeella on 21 pilottihanketta eri puolilla Suomea. Kaikkien hankkeiden tavoitteena on muuttaa koulun toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi.

Liikkuva koulu

Tunnelmia luokkien välisistä välituntipeleistä syksyllä 2014:

3.10.2014 Onnea Iida ja KIITOS!

Koulumme Iida-"liikuttaja" on valmistunut Liikuntaneuvojaksi Virpiniemen Liikuntaopistosta. Tämä tarkoittaa sitä, että myös tiivis yhteistyö Iidan ja meidän koulumme välillä on nyt päättynyt.

Iidan panos Pöllönkankaan koulun muuttumisesta Liikkuvaksi Kouluksi oli huikea!
Nyt Iidan lähdettyä kohti uusia haasteita, meidän pitää jatkaa samalla liikunnallisella teemalla ilman hänen apuaan.

Kiitos Iida sinulle kaikesta, ja oikein hyvää jatkoa elämäsi uusiin haasteisiin!

3.2.2014 Koripalloa välitunneilla
 
Yläluokkien välisissä välituntipeleissä pelattiin koripallon mestaruudesta! Voittajaksi selviytyi 9B.  Onnea!
Välkkärit hoitivat hienosti pelien tuomaroinnin. 
 
 
 

 

10.10.2013  Alaluokkien syysolympialaiset

Alaluokkien liikuntapäivää vietettiin torstaina 10.10.2013 syysolympialaisten merkeissä.

Monipuolisesta olympiapäivän suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi ansiokkaasti ikioma liikuttajamme Iida Ruottinen. Tapahtuman järjestäminen oli Iidan näyttökoe liikuntaneuvojaopinnoissaan.

Olympialaisiin kuului useita toimintapisteitä, joissa kokeiltiin erilaisia liikuntatapoja. Tunnelmia hauskan ja vauhdikkaan päivän kulusta löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

 

20.9.2013 Vipinää välkällä ja kuvistunnilla

Neljäsluokkalaiset miettivät kuvataidetunnillakin vauhdikkaita välituntileikkejä ja piirsivät "vipinää välkällä"-otsikon alle liikkuvien kavereiden kuvia.

    

 

 

2.5.2013:  Liikuntahaipakka ja perheliikuntatapahtuma

Vapun jälkeen 2.5.2013 koulullamme oli päivällä PoPlin järjestämä Liikuntahaipakka ja illalla koko perheen liikuntatapahtuma, jossa virallisesti avattiin uudistettu pihamme.

Katso TÄÄLTÄ, mitä kaikkea Liikuntahaipakan neljän tunnin aikana ehti tapahtua :)

1.3.2013: Move!-testit koulullamme

Talvilomaa edeltävällä viikolla koulumme salissa hikoiltiin Move!-testeissä Nuori Suomi-ohjaajien johdolla.

Move -testien avulla LIKES -tutkimuskeskus sai kerättyä arvokasta tutkimustietoa, jonka avulla he pääsevät mm. vertailemaan liikunta-aktiivisuuden ja kuntotason, koetun kouluviihtyvyyden ja liikunta-aktiivisuuden, sekä kuntotason ja koetun terveyden välisiä yhteyksiä.

Koulumme 4.-7.lk oppilaat pääsivät edustamaan Suomen 4.-7. luokkalaisia, sillä kuntotestien tulokset toimivat uusien valtakunnallisesti käyttöön tulevien Move!-kuntotestien viitearvoina.

Oppilaat saivat paperilla henkilökohtaisen palautteen fyysisestä kunnostaan sekä vinkkejä, kuinka monipuolistaa omaa liikkumistaan. 

18.12.2012:        Jouluseikkailu

Kasiluokkien tukioppilaat toteuttivat alaluokkalaisille liikunnallisen jouluseikkailun liikuttajien suunnitelman pohjalta.

Reippaat  tukarit saivat hymyt irtoamaan ja vipinää töppösiin! Kurkkaa liitteestä, mitä kaikkea Joulumaassa tapahtui!

 

--------------------------------------------

Liikkuva koulu- valokuvakilpailu

Koulumme ihanat liikuttajat Iida ja Paavo yhdessä Katri-opettajan kanssa järjestivät valokuvakilpailun. Kilpailussa luokkien piti ottaa valokuva, jossa on mahdollisimman paljon iloa ja liikettä. Katso liitteestä, kuinka upean vauhdikkaita ja riemukkaita kuvia kilpailuun osallistui!

Voittajaluokka 6B sai otoksestaan palkinnoksi leuanvetotangon luokan käsivoimia kasvattamaan :)

 

-------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Koulumme liikuttajat

Kun koulumme pääsi syksyllä 2012 mukaan Liikkuva koulu-projektiin, saimme yhtaikaa kaksi oppisopimuksella liikuntaneuvojaksi opiskelevaa nuorta koulullemme työharjoitteluun. 

Liikuttajamme Iida ja Paavo opiskelevat Virpiniemen liikuntaopistolla ja ovat suurimman osan opiskeluajasta koulullamme työjaksoilla. Liikuttajat ovat mukana välitunneilla, liikuntatunneilla, liikuntatapahtumissa, kerhoissa, luomassa erilaisia tempauksia ja monin tavoin kehittämässä kouluumme liikkuvampaa arkea yhdessä henkilökunnan kanssa.

Tästä liitteestä voit lukea lisää liikuntaneuvojan oppisopimuskoulutuksesta. 

Liikkuva koulu -logo.

Koulumme on Liikkuva koulu
Liikkuva koulu -liite