Rehtorin terveiset

Kesäinen tervehdys rehtorin pöydän takaa. Tätä kirjottaessani ulkona on kesä kauneimmillaan ja koulun väki lataamassa akkuja ansaitulla kesälomalla. Taakse jäänyttä lukukautta on leimannut vahvasti keväällä levinnyt koronavirus. Sen tuomista haasteistakin kuitenkin selvittiin. Siitä suuri kiitos opettajille, oppilaille ja kotijoukoille.

Vaikka korona etäopetuksineen ja monine erityisjärjestelyineen vaati ponnisteluja meiltä kaikilta, voidaan tässä vaiheessa todeta jotain hyvääkin. Varmaan meille kaikille on kirkastunut, kuinka hyvä koulu ja koulujärjestelmä meillä on. Haasteiden keskellä esille on noussut normaalia enemmän auttamisen halua, lähimmäisenrakkautta ja kavereiden tärkeyttä elämässä. Kyselin päättöluokkalaisilta etäopetuksen päätyttyä toukokuussa, mitä he ovat eniten kaivanneet. Vastaus oli - kavereita. On hienoa, että me kaikki kaipaamme toistemme seuraa. Erikoisessa, poikkeavassa tilanteessa on tarvittu luottamusta, että tästäkin selvitään.

Syksyn koronatilanteesta emme vielä tiedä mitään. Kuitenkin vahva toiveemme on, että voimme aloittaa lukuvuoden kohtuullisen normaaleilla järjestelyillä. Varmasti tarvitsemme vielä syksylläkin tutuksi tulleita turvavälejä ja huolellista käsihygieniaa. Kesän aikanakin on koulussa tehty uudistuksia. Pöllönkankaan yksikössä on asennettu loppuun pihan leikkivälineet ja pyörätelineet. Kuivasjärven yksikössä on asennusvaiheessa samanlainen miniareena kuin Pöllönkankaalla. Näin saamme entistä toiminnallisemmat ja viihtyisämmät pihat välituntiliikkumiselle. Toivotan myös huoltajia lapsineen hyödyntämään koulun pihaa iltaisin ja viikonloppuisin lähiliikuntapaikkana. Pidetään yhdessä hyvää huolta uudistetuista pihavälineistä.

Koulutyön aloittaa syyslukukauden alkaessa 666 oppilasta, 504 Pöllönkankaan yksikössä ja 162 Kuivasjärven yksikössä. Koulupolun aloittaa neljä luokallista tähtisilmäisiä ykkösluokkalaisia. Kolme näistä luokista sijoittuu Pöllönkankaalle ja yksi Kuivasjärvelle. Kevään koronatilanteesta johtuen tutustumistilaisuutta koulutulokkaille ei voitu järjestää, mikä saattaa aiheuttaa pientä ylimääräistä jännitystä koulun alkuun liittyen. Koulun aikuiset ovat kuitenkin järjestelleet asiat niin valmiiksi, että mitään huolta ei tarvitse olla. Myös tulevien seiskojen ryhmäytykset koulun aloitukseen liittyen on suunniteltu valmiiksi, jotta koulun aloitus sujuu varmasti mutkattomasti myös yläluokille siirtyvillä.

Haluan toivottaa kaikki oppilaat ja henkilökunnan tervetulleeksi aloittamaan lukuvuotta 2020-2021. Pidetään tiivistä yhteyttä.

Terveisin Risto Saartoala, rehtori

 

 

Kuva koulun kotitalousluokasta

Kuva koulun oppimistorilta