In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Elokuussa 2015:

 

Hyvät oppilaat ja kotiväki!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta. Lukuvuoden aloitus oli tänä vuonna vähän normaalia vauhdikkaampi johtuen alkavasta perusparannuksesta. Koko alakoulun puoli mukaan lukien ruokala ja liikuntasali ovat remontissa koko tulevan lukuvuoden ajan. Niinpä olemme jo keväästä asti järjestelleet ja suunnitelleet toimintaamme siten, että tänäkin lukuvuonna voisimme käydä koulua mahdollisimman normaalisti. Ja hyvältä näyttää – toiminta kahdessa yksikössä kuljetuksineen ja tilanpuutteineen on lähtenyt kivasti sujumaan.

Koulun alussa käytimme erityisesti yläluokkien oppilaiden kanssa normaalia enemmän aikaa ryhmäytykseen, toisiin tutustumiseen ja hyvän opiskeluilmapiirin luomiseen. Tämä oli meidän kaikkien yhteinen toive, kun keväällä kartoitimme, miten voisimme tehdä koulustamme vieläkin mukavamman koulun. Pidetään yhdessä hauskaa. Koulunkäynti on oppilaiden työtä, mutta työntekokin voi olla hauskaa. Näin totesimme Pöllönkankaalla tilojen puutteessa pihalla pidetyssä päivänavauksessa.

Lukuvuoden alkuun nostan muutaman tärkeän asian esille:

1. Turvallisuus liikennöinnissä.

Kaikki 1-5-luokan oppilaat kulkevat joka päivä busseilla Oulunsuun väistökouluun. Oppilaat kokoontuvat Kuovitien puoleiselle pihalle ja nousevat bussivalvojien ohjeiden mukaan busseihin. Tätä varten pihalle on piirretty "odotuskaistat" turvallisuuden lisäämiseksi. Mikäli kuljetatte joskus oppilaan kouluun, välttäkää ajamista Kuovitielle, jossa bussit odottavat. Muutenkin pyydän kaikkia noudattamaan erityistä varovaisuutta liikenteessä molempien kouluyksiköiden läheisyydessä poikkeavasta tilanteesta johtuen. Pöllönkankaan koulun Kuovitien puoleinen piha-alue on varattu 1-5-luokkien polkupyöriä varten. Puutteellisista pyöräparkeista johtuen toivoisimme, että mahdollisimman moni oppilas kulkisi tänä lukuvuonna koulumatkat jalan.

2. Työmaa-alueelle pääsy kielletty.

Työmaa-alue on rajattu aidoilla. Sinne on pääsy ehdottomasti kielletty. Koulun yli rakennetaan parhaillaan rakennustelineitä ja "huppua". Alue on siis täynnä rakennustelineitä. Keskustelkaa vielä kotona, ettei kukaan mene työmaa-alueelle. Aluetta tullaan myös vartioimaan iltaisin ja viikonloppuisin.

3. Huoltajien on aika käydä tarkistamassa ja päivittämässä Wilmassa olevat tiedot.

Tarkistakaa ja korjatkaa tarvittaessa Wilmassa (kohdassa "lomakkeet") olevat yhteystiedot, mahdolliset allergiat sekä oppilaan tietojen luovutusluvat. Lisäksi voitte (kohdassa "ilmoitusasetukset") valita viestien ilmoitteluun liittyviä asetuksia. Laittakaa Wilma ajan tasalle syyskuun alkuun mennessä. Laittakaa päivityksen merkiksi päivämäärä sille varattuun kenttään. Tällöin tiedämme, että olette tarkistaneet tietonne.

Wilma toimii päivittäisenä tiedotuskanavana koteihin päin. Seuratkaa Wilmaa niin pysytte hyvin ajan tasalla koulun toiminnassa. Toisena ajantasaisena tiedotuskanavana ovat koulumme kotisivut. Sinne on jo päivitetty muun muassa tulevat vanhempainillat.

Toivotan kaikille reipasta ja innostavaa lukuvuotta 2015-16. Pidetään yhteyttä!

Risto Saartoala, rehtori

 

 

 

 

 

Tammikuussa 2015:

Kohti kevättä…

On aika palata työn ääreen reilun kahden viikon loman jälkeen. Yläluokkien oppilaat ovat saaneet palautteen syksyn työstä välitodistuksen muodossa ja kaikkien oppilaiden ja heidän huoltajien kanssa käydään arviointikeskustelu tammikuun lopulla, viikolla viisi. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä.

Juuri ennen joulua saimme mieluisan tiedon, että koulullamme alkaa kaivattu perusparannus ensi kesänä. Perusparannuksessa tullaan uusimaan ilmastointi ja muu talotekniikka perusteellisesti sekä saamme yhtenäiskoulua ja avoimempia oppimisympäristöjä tukevia tilamuutoksia. Samassa yhteydessä uusitaan myös rakennuksen vesikatto. Perusparannus toteutetaan useassa vaiheessa ja se tulee kestämään ainakin kaksi lukuvuotta. Mittava remontti aiheuttaa monenlaisia muutoksia koulun toimintaan ensi syksystä alkaen. Pidämme huoltajat ja oppilaat ajan tasalla remontin vaikutuksista oppilaiden koulunkäyntiin. Kevätlukukauden työskentelemme kuitenkin vielä normaalisti.

Toivotan kaikille oppilaille, koko henkilökunnalle ja huoltajille reipasta tekemisen meininkiä kohti kevättä.

Terveisin, Risto Saartoala, rehtori

Syyslukukauden 2014-2015 alussa:

Hyvät oppilaat ja vanhemmat!

Tervetuloa aloittamaan virkeinä ja levänneinä uutta lukuvuotta. Edessä ovat uudet haasteet ja mahdollisuudet. Kesällä saimme ilolla todeta, että kaikki Pöllönkankaalta päättötodistuksen saaneet oppilaat saivat toisen asteen opiskelupaikan. Tämä olkoon kannustamassa meitä kaikkia tulevana talvena innokkaaseen opiskeluun ja työntekoon.

Tulevana lukuvuonna jatkamme Liikkuva koulu- ja Vihreä lippu -projekteja, joiden tuloksista olemme saaneet iloita monella tavalla. Viimeisin Comenius-projekti päättyi kesän alussa, mutta uusia projekteja kansainvälisyyden sarallakin on jo muhimassa.

Viime talvena harjoittelimme tablettien ja älykännyköiden käyttöä opetuksessa. Näiden asioiden tiimoilla saamme varmasti uusia tuulia myös tulevana lukuvuonna.

Koulutyön rinnalla olemme valmistautuneet tulevaan perusparannukseen. Suunnitelmat alkavat olla valmiina ja toiveenamme on, että perusparannus saadaan alkuun vielä vuoden 2015 aikana. Aikataulu on luonnollisesti kiinni rahoituksen järjestymisestä projektille.

Tahtomme on, että koulun ja kodin välinen yhteistyö on luontevaa ja mutkatonta. Wilman kautta pysytte hyvin mukana siinä, mitä koululle kuuluu. Toinen tärkeä ja ajan tasalla oleva tietolähde on koulun kotisivut. Sinne päivitetään kaikenlaisia lukuvuoden aikana tapahtuvia juttuja. Käykää kurkkaamassa!

Koulullamme toimii vanhempaintoimikunta, Pöllöklubi, jonka toimintaan vanhemmat ovat kovin tervetulleita. Myös Pöllöklubi tiedottaa toiminnastaan koulun kotisivuilla.

Pidetään yhteyttä

Terveisin, Risto Saartoala

rehtori