Opiskelijaksi meille

Haluatko olla mukana luomassa uutta lukiota ja sille perinteitä?

Nyt sinulla on siihen elämäsi tilaisuus! Elokuussa 2023 aloittavasta Raksilan lukiosta tulee opiskelijoidensa näköinen. Sinun ei tarvitse mahtua tiettyyn muottiin, tule sellaisena kuin olet. Raksilan lukio on jokaisesta ilmansuunnasta helposti saavutettava. Meillä on viihtyisä ympäristö, vastaremontoidut tilat ja lähellä loistavat liikuntamahdollisuudet. Merikosken lukion ja Pateniemen lukion opiskelijat siirtyvät meille suoraan, mutta varsinainen sisäänottokin kasvaa.

Meille voit huoletta tulla, vaikka et tuntisi ketään, niin tekee moni muukin. Meillä tutustut helposti uusiin kavereihin. Rakennamme yhdessä Raksilan lukiosta Oulun suurimpiin, mutta ennen kaikkea houkuttelevimpiin, kuuluvan lukion, jossa painotamme opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tuemme heidän tulevia elämänvalintojaan. Haluamme olla laadukas ja konstailematon yleislukio, jonka runsaasta valintatarjottimesta jokainen saa rakentaa itsensä näköisen opinto-ohjelman.

Pyrimme Raksilassa monipuolisuuteen, jotta opiskelijat voivat itse valita painotuksensa tarjottimen antimista. Teemme tätä opiskelijoille, joten kuuntelemme mielellämme opiskelijoiden toiveita.

Yhdistyvien lukioiden rikkaasta perinnöstä olemme säilyttäneet ylioppilaskokeisiin valmistautumista tukevat opinnot. Koulukohtaista opintotarjontaa suunnittelemme parhaillaan hyödyntäen innostuneiden ja ammattitaitoisten opettajien monipuolista asiantuntemusta. Arvostamme vahvaa yleissivistystä, joka avaa ja avartaa näköaloja oppiainerajojen yli ja antaa valmiuksia ennakoimattomaan tulevaisuuteen. Sitä varten rakennamme yhteisöllisyyttä ja opiskeluun innostavaa ilmapiiriä Raksilan reilussa hengessä.

Konkreettisesti tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että ensimmäisenä vuonna opiskelijat voivat halutessaan suorittaa pakolliset opintojaksot turvallisesti oman perusryhmänsä kanssa. Kehitämme myös jatkuvasti ohjausta ja opiskelijahuoltoa, jotta jokainen saisi tarvitsemansa tuen ja voisi kasvaa parhaaksi versioksi itsestään Raksilan lukiossa.

 

 

Raksilan lukion logo