Jatko-opinnot

Lukion alkaessa ei vielä tarvitse tietää, mihin jatko-opintoihin hakeutuu lukion jälkeen. Jatko-opintoihin perehdytään sekä oppiaineiden yhteydessä että henkilökohtaisessa ohjauksessa. Jatko-opintosuunnitelmaa aloitellaan ensimmäisen vuoden opinto-ohjauksessa ja sitä päivitetään koko opintojen ajan.

Jatko-opinnoista saa tietoa oppilaitosten omilta verkkosivuilta sekä keskitetysti Opintopolusta. Yliopistojen opiskelumahdollisuuksista ja opiskelijavalinnoista saa tietoa Yliopistovalinnat-sivustolta. Ammattikorkeakoulujen mahdollisuuksiin ja valintoihin voi tutustua Ammattikorkeakouluun-sivustolla.

Byströmin ohjaamosta saat tietoa, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi työllistymiseen, koulutukseen, terveyteen ja hyvinvointiin, raha-asioihin, asumiseen, ihmissuhteisiin, vapaa-aikaan ja kansainvälisyyteen liittyen. Byströmillä on myös monenlaista ryhmätoimintaa nuorille ja nuorille aikuisille. 

REITTIOPAS TULEVAISUUTEEN -mahdollisuuksia koulun loputtua 2024 sisältää vinkkejä ylioppilaille välivuoden viettoon, hyödyllistä tietoa kouluun sekä töihin hakeutumisesta ja tietoa mm. Byströmin Ohjaamon ja Kelan palveluista nuorille.