Suomen itsenäisyyden juhlinta alkaa aattona 5.12. ja jatkuu itsenäisyyspäivään 6.12. asti.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla 6.12. klo 13

Perinteinen kansalaisjuhla järjestetään Oulun Musiikkikeskuksessa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ennen juhlaa Oulun kaupunki tarjoaa klo 11.45 alkaen vieraille maksuttomat juhlakahvit. Ovet Oulun Musiikkikeskukseen aukeavat kello 11.30. Oulun Musiikkikeskukseen mahtuu rajallinen määrä yleisöä. Yleisö otetaan sisään saapumisjärjestyksessä.Oulun kaupunki lähettää juhlan myös suorana Mun Oulun verkkosivuille.

Ohjelma 5.–6.12.2022 

Järjestä oma itsenäisyyttä juhlistava tapahtumasi ja ilmoita se mukaan Oulun tapahtumakalenterin kautta. Jos haluat tapahtumasi osaksi alla olevaa ohjelmistoa, muista tapahtumaa luodessasi tapahtumakalenteriin valita haen mukaan vuodenkohokohtiin: itsenäisyyspäivä. Itsenäisyyspäivän nostoihin poimitaan tapahtumia sekä aatolta että varsinaiselta juhlapäivältä. Moderaattorit hyväksyvät mukaan tapahtumat, jotka ovat teemaan sopivia. Tapahtumat nostetaan esiin itsenäisyyspäivän alla tapahtumakalenterissa, tällä sivustolla ja Oulun kaupungin sosiaalisessa mediassa.

 

Valaistaan Suomi sinivalkoisin sävyin

Itsenäisyyden juhlinnan kunniaksi jokainen voi juhlavalaista sinivalkoisin värein kodin, työpaikan tai muuten itselleen tärkeän, näkyvän kohteen.

Valaisu alkaa 5.12. klo 18 ja päättyy 7.12. klo 9. Voit myös laittaa ikkunallesi kaksi kynttilää itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 18.

Nautitaan kahvit Suomen kunniaksi aattona

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kaupunki haluaa innostaa ihmisiä sinivalkoiseen kahvihetkeen lähipiirissä klo 14. Pöydän ei tarvitse olla korea eikä tunnelman jäykkä - yhteinen hetki on tärkein. Kahvit voi juoda myös muuna ajankohtana.

 

Liputetaan itsenäisyyspäivänä

Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivä on liputuspäivä. Juhlaliputus on koko kaupungissa klo 8–20.

Tutustu sankarihautojen tarinoihin

Hautausmaiden verkkopalvelu oulu.hautausmaat.fi -portaalissa pääsee tutustumaan Oulun sankarihautausmaiden hautakarttoihin ja haudoissa lepäävien sotilaiden tarinoihin.Oulun alueen sankarihautoihin on siunattu yli tuhat vuosien 1939–1945 sodissa kaatunutta sotilasta.

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/itsenaisyyspaiva

In English