Koronavirusinfo tapahtumajärjestäjille

Koronaviruksen seurauksena monet tapahtumajärjestäjät ovat joutuneet perumaan ja siirtämään tapahtumiaan tai keksimään uudenlaisia tapoja toteuttaa tapahtumansa. Tälle sivustolle olemme keräämme tietoa Oulun kaupungin tarjoamasta avusta sekä valtakunnallisista tukitoiminnoista.  Oulun kaupungin tapahtumatiimi tarjoaa neuvontaa puhelimitse tai sähköpostilla tapahtumajärjestäjille.  Tapahtumatiimin yhteystiedot.

 

Tämä on sivu on tarkoitettu tietoja kokoavaksi sivuksi. Tarkista viimeisin tieto aina linkin kautta.

Puuttuuko jokin tärkeä sisältö tältä sivulta?
Laita meille postia tapahtumat@ouka.fi

Tulosta Oulun kaupungin hygieniaohjeet

Koronarajoitukset hieman helpottuvat 1.6. ja yhä useampi ovi taas aukeaa, on asiakkaita hyvä muistuttaa muutamista näinä aikoina asiointiin ja sosiaaliseen elämään liittyvistä perusasioista. Halutessasi voit ladata Oulun kaupungin viestinnän laatiman, lämminhenkisen ohjelappusen oheisen linkin takaa ja tulostaa sen näkyvälle paikalle toimipisteessäsi.

Tulosta Oulun kaupungin hygieniaohjeet tästä

Paikalliset tukitoimet

  • Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke on muuttanut hakunsa jatkuvaksi. Uudet tapahtumat haasteineen ovat tervetulleita mukaan. Myös ehdotuksia yleisötapahtumissa testattavista innovaatioista otetaan vastaan. Lue lisää BusinessOulun sivuilta.

  • Oulun kaupungin kesän puistopiknikit pyritään toteuttamaan perinteisestä poikkeavalla tavalla. Esiintyjiltä etsitään nyt ehdotuksia puistopiknikien vaihtoehtoisiksi toteutustavoiksi. Esiintyjiä etsitään aikavälille 1.7.–16.8. Esiintyjähaku on avoinna 17.5. saakka. Lisätietoa puistopiknikit-sivuilta.

  • Mikäli yrityksen tai yhdistyksen maksukyky on heikentynyt koronatilanteen takia, Oulun kaupunki voi myöntää lisämaksuaikaa tai tukea muunlaisilla toimilla. Lisätietoa lisämaksuajoista ja muista toimista.

  • Yksinyrittäjät, joiden yrityksen kotikunta on Oulu, voivat hakea 2000 euron kertakorvausta kaupungilta, jos taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian takia. Tarkemmat lisätiedot yksityisyrittäjän tuesta ja hakuohjeet BusinessOulun sivuilta.

 

Valtakunnalliset tukitoimet

 

 

Yritykset

Takemmat toimintaohjeet työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Pienyritykset (yritykset, joissa työskentelee max. 5 henkilöä ja toiminimet, jotka työllistävät vähintään yhden)

Pk-yritykset (6-250 työntekijää) ja midcap-yritykset (liikevaihto yli 300 M€)

  • Business Finlandin kehitysrahoitus: Myönnetään esiselvityksen tekoon (max. 10 000€) tai kehittämistoimenpiteisiin (max. 100 000 €) liiketoiminnan häiriötilanteessa.

  • Haettavissa Business Finlandin asiointipalvelussa. Omavastuu 20%. Lisätietoja Business Finlandin sivuilla.

Muuta

  • Teosto on julkaissut ohjeet striimaukseen ja musiikin käyttöön koronatilanteen aikana. Ohjeet on luettavissa Teoston sivuilla.

  • Creatives Unite on uusi sivusto, joka on käynnistetty tiedon jakamista varten koronavirukseen liittyen kulttuurin ja luovien alojen sidosryhmien kesken. Sivuston tavoitteena on kerätä yhteen tietoa aloitteista koronaviruskriisin aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Se myös toimii yhteisenä alustana mahdollistaen kulttuurin ja luovien alojen ideoiden luomisen ja jakamisen. Lisäksi sivusto auttaa ohjaamaan mahdollisuuksista vastaavien organisaatioiden ja aloitteiden asianmukaisille verkkosivuille. Sivustoa ylläpitää Euroopan parlamentin pilottihanke Creative FLIP, jota hallinnoi Euroopan komissio. Pilottihanketta toteuttaa Goethe-Institut yhteistyössä esimerkiksi European Creative Hubs –verkoston kanssa. Lisätietoa Creatives Unite -sivulta.

  • Facebookin Yrittäjien ja taiteilijoiden koronatuki -ryhmästä infoa tukitoimista ja vertaistukea.