Koronavirusinfo tapahtumajärjestäjille

Tälle sivustolle keräämme tapahtumia koskevia koronaohjeita. Tarkista viimeisin tieto aina linkkien kautta.

Oulun kaupungin tapahtumatiimi tarjoaa neuvontaa puhelimitse tai sähköpostilla tapahtumajärjestäjille.

Päivitetty 30.6.2022

Tartuntatautilain lisäpykälien voimassaolo päättyy

Heinäkuusta alkaen tartuntatautilain lisäpykälät eivät ole enää voimassa ja kaikki koronarajoitukset poistuvat. Samalla päättyy myös koronapassin käyttö. 

Tartuntatautilain 58c §:n voimassaolo päättyy 30.6. ja 1.7. alkaen lain mukaiset koronarajoitukset poistuvat. Suosittelemme edelleen seuraamaan aluehallintoviraston sivustoa Usein kysyttyä koronaviruksesta mahdollisesti muuttuvan tautitilanteen varalta. Tarvittaessa tapahtumajärjestäjät voivat kysyä tapauskohtaisia lisäohjeita kuntien tartuntatautilääkäreiltä tai sairaanhoitopiirin infektiontorjuntayksiköstä. 

Alueen ajankohtaisesta pandemiatilanteesta päivitetään tietoa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin korona-sivustolle ja Oulun kaupungin sivuille

Kertauksen vuoksi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos listaa keinoja uusien virusmuunnosten leviämisen ehkäisemiseksi.  

Muuta tietoa

  • Vuonna 2020 perustettu Tapahtumateollisuus ry on tapahtumaelinkeinon valtakunnallinen keskusjärjestö, edunvalvoja ja puolestapuhuja, joka muun muassa vaatii valtion tukea koronasta kärsineelle alalle ja korvauksia elinkeinon rajoittamisesta.

  • Teosto on julkaissut ohjeet striimaukseen ja musiikin käyttöön koronatilanteen aikana. Ohjeet on luettavissa Teoston sivuilla.

  • Creatives Unite on uusi sivusto, joka on käynnistetty tiedon jakamista varten koronavirukseen liittyen kulttuurin ja luovien alojen sidosryhmien kesken. Sivuston tavoitteena on kerätä yhteen tietoa aloitteista koronaviruskriisin aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Se myös toimii yhteisenä alustana mahdollistaen kulttuurin ja luovien alojen ideoiden luomisen ja jakamisen. Lisäksi sivusto auttaa ohjaamaan mahdollisuuksista vastaavien organisaatioiden ja aloitteiden asianmukaisille verkkosivuille. Sivustoa ylläpitää Euroopan parlamentin pilottihanke Creative FLIP, jota hallinnoi Euroopan komissio. Pilottihanketta toteuttaa Goethe-Institut yhteistyössä esimerkiksi European Creative Hubs –verkoston kanssa. Lisätietoa Creatives Unite -sivulta.

  • Facebookin Yrittäjien ja taiteilijoiden koronatuki -ryhmästä infoa tukitoimista ja vertaistukea.

Puuttuuko jokin tärkeä sisältö tältä sivulta?

Laita meille postia tapahtumat@ouka.fi