Ajankohtaista

< Takaisin

Serviisin perunat tulevat läheltä

Oulun kaupungin ruokaloissa tarjottujen perunoiden alkuperä on puhututtanut viime aikoina.

Kaikki Oulun Serviisin toimipaikoissa – kouluissa, päiväkodeissa, palvelu- ja hoivakodeissa sekä henkilöstöravintoloissa – tarjotut perunat tulevat kolmelta lähialueen toimittajalta.

Paikalliset perunantoimittajat

Kuorittu annos- ja muusiperuna tulee Toivoniemen tilalta Lumijoelta. Pääosan perunoista tuottaja kasvattaa omilla pelloillaan Lumijoella. Lisäksi tila ostaa kuoriperunaa lähialueen viljelijöiltä mm. Tyrnävältä.

Jalostettua perunaa lohkoina, kuutioina, suikaleina ja luomuna Serviisille toimittaa Tervakankaan peruna Oy Karinkannasta. Tervakankaan peruna Oy kasvattaa pääosan kuorimistaan perunoista itse Siikajoella ja ostaa perunaa myös lähialueen viljelijöiltä mm. Tyrnävältä.

Kypsät perunajalosteet saadaan Profood Oy:lta Vihannista Mestari-tuotemerkillä. Profood Oy on 50 vuotta sitten perustetun Pohjolan Perunan ja Vihannin perunajalostetehtaan omistava yhtiö. Perunat tulevat Profood Oy:n omilta sopimustoimittajilta lähialueelta.

Turvallista, terveellistä ja työllistävää

Lähialueella viljellyn perunan saanti helpottui, kun kilpailutuksiin hyväksyttiin aluekohtaiset osatarjoukset. Näin paikalliset pienyrittäjät pääsivät tarjoamaan tuotteitaan suurille ateriatoimijoille.

Lähellä viljellyn ja jalostetun ruoan etuna on terveellisyyden, turvallisuuden ja ekologisuuden lisäksi paikallisesti työllistävä vaikutus. Lähi- ja luomuruoan käyttöä pyritäänkin lisäämään. Tällä hetkellä perunoiden lisäksi kaikki Oulun Serviisin tarjoama leipä ja suurin osa juureksista on lähiruokaa.

Seuraavaa lähi- ja luomuruokapäivää vietetään Oulun kouluissa ja päiväkodeissa 11.4.2013.


Lisätiedot: hankintasihteeri Mirva Lohiniva p. 044 703 1948
 

Jakolinkki