Tuulikellon päiväkoti

 • Postiosoite postal Teknologiantie 8 C 90590 Oulu
 • Puhelin Päiväkodin johtaja Eeva Kaisto cell 044 703 5351
 • Aukioloajat 6.30–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiin

Tuulikellon päiväkoti

Kuinka lapsesi kesäpäivystys sujui?
Vastaa kyselyyn ja anna palautetta.

Jos lapsesi oli 2.7. - 5.8.2018 järjestetyssä kesäpäivystyksessä,
voit antaa palautetta kesäpäivystyksen sujumisesta.
Kehitämme saadun palautteen perusteella seuraavan vuoden kesäpäivystystä.

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Tuulikellon päiväkoti

Teknologiantie 10 B
90590 Oulu
p. 044 703 5351

Ryhmät

Osoitteessa Teknologiantie 6 A

 • Länsituuli p. 050 365 2702

Osoitteessa Teknologiantie 6 B

 • Tuuliviirit p. 044 703 5465

Osoitteessa Teknologiantie 6 C

 • Lounatuuli p. 044 703 5369

Osoitteessa Teknologiantie 6 D

 • Merituuli p. 050 568 7754

Osoitteessa Teknologiantie 8 A

 • Tiuku p. 044 703 5468

Osoitteessa Teknologiantie 8 B

 • Tuulihatut p. 044 703 5345

Osoitteessa Teknologiantie 8 D

 • Etelätuuli p. 044 703 5492

Osoitteessa Teknologiantie 10 B

 • Ketunleivät p. 044 703 6953

Osoitteessa Teknologiantie 10 D

 • Hiirenvirnat p. 044 703 5490

Päiväkodin johtaja

Eeva Kaisto
p. 044 703 5351
eeva.kaisto@ouka.fi

Varajohtaja

Olli Harju
p. 050 365 2657
olli.harju@ouka.fi

Varhaiserityisopettaja

Tarja Rosendahl
p. 050 438 1314
tarja.rosendahl@ouka.fi

Ryhmät

TUULIKELLON 6-TALO 

Länsituuli ja Merituuli

Länsituuli on 2-4-vuotiaiden ryhmä. Merituulen lapset ovat 2-5-vuotiaita. Kummassakin ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa. Leikille ja muulle toiminnalle varaamme reilusti aikaa. Laulamme, askartelemme ja retkeilemme mielellään. Englannin kieli on mukana lähinnä laulu- ja loruhetkillä.

Tuuliviirit

Olemme englanninkielinen kielirikasteinen ryhmä, joissa lapset ovat iältään 3–5-vuotiaita. Toimintaa ohjaavat kaksi lastentarhanopettajaa ja yksi lastenhoitaja. Käytämme vastuuaikuinen-toimintatapaa ja touhuilemme paljon pienryhmissä. Käytämme englannin kieltä päivittäin lauluissa, loruissa ja satuja kuunnellen. Meillä leikille varataan runsaasti aikaa, ja ohjattu toiminta muodostaa isompia projekteja, joita työstetään pidempiä aikoja niin askarrellen, leikkien, kuin laulaenkin.

Lounatuuli

Lounatuuli on alle 3-vuotiaiden ryhmä. Ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa. Käytämme vastuuaikuinen-työtapaa toiminnassamme. Toiminnassamme on tärkeää hyvä perushoito, rauhallisuus ja kiireettömyys sekä leikki. Haluamme antaa lapsille mahdollisuuden ja aikaa oppia leikin avulla.

 

TUULIKELLON 8-TALO

Tiuku

Olemme 5-vuotiaiden ja esiopetusikäisten  englannin kielirikasteinen ryhmä.  Ryhmässämme työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja lastenhoitaja. Käytämme englantia päivittäin arjen toiminnassa. Esiopetusta järjestetään sekä suomeksi että englanniksi. Ryhmämme käyttää lisäksi ahkerasti lähialueen liikuntamahdollisuuksia.

Tuulihatut ja Etelätuuli

Olemme alle 3-vuotiaiden ryhmiä, jossa työskentelee lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa. Me käytämme vastuuaikuinen-työtapaa. Perushoito muodostaa meille tärkeän toimintarungon, johon leikille ja muulle toiminnalle varaamme reilusti aikaa. Meillä laulut ja leikit, pienet askartelut ja retket, syli ja hyvä hoiva ovat tärkeä osa hoitopäivää.

Merirosvolaiva

 

TUULIKELLON 10-TALO

Hiirenvirnat

Olemme alle 3-vuotiaiden ryhmä, jossa työskentelee lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa. Toteutamme pienryhmätoimintaa ryhmässämme ja perushoito on tärkeä osa toimintaamme. Leikimme, loruttelemme ja laulamme päivittäin. Lisäksi tutustumme erilaisiin materiaaleihin piirtäen, maalaten, muovaillen ja askarrellen.

Ketunleivät 

Ketunleivät on 3-5-vuotiaiden ryhmä. Ketunleivissä työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa. Ketunleivissä järjestetään viisikkokerhoa sekä KILI-kerhoa. Ketunleivissä on "Kasvun taikaa"; meillä leikitään, laulellaan, maalatan, askarrellaan, jumpataan ja loruillaan pienryhmissä.

 

Esiopetusryhmät

Tiuku

Olemme 5-vuotiaiden ja esiopetusikäisten ryhmä. Ryhmässämme työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja lastenhoitaja. Käytämme englantia päivittäin arjen toiminnassa. Esiopetusta järjestetään sekä suomeksi että englanniksi. Ryhmämme käyttää lisäksi ahkerasti lähialueen liikuntamahdollisuuksia.

 

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme

Päiväkotimme sijaitsee erittäin rauhallisella alueella Teknologiakylän sydämessä. Piha on metsän läheisyydessä ja se on kaksiosainen ja maastoltaan vaihteleva. Liikuntamahdollisuudet ovat muutoinkin hyvät, sillä Linnanmaan liikuntahalli ja jäähalli ovat kävelymatkan päässä.

Päiväkotimme toimii kolmessa rakennuksessa; Teknologiantie 6, 8 ja 10. Tilamme ovat viihtyisät ja kotoisat. Kaikissa ryhmissä toimitaan omahoitajatyötavan mukaan.

Esiopetus järjestetään hakijamäärän mukaan Linnanmaan suuralueen päiväkodissa. Mikäli esiopetusta järjestetään meillä, on opetus suomen ja englannin kielellä.

Kindergarten Tuulikello - Immersion in English

Kindergarten Tuulikello

Teknologiantie 10 B
90590 Oulu
Mobile phone + 358 44 703 5351

Manager

Mrs Eeva Kaisto
Mobile phone + 358 44 703 5351
E-mail: eeva.kaisto@ouka.fi

Our Kindergarten

is situated on a peaceful area in the heart of Teknologiakylä. The yard of the kindergarten has two separate areas and it is close to the woods. The terrain of the yard is natural and varies a lot. The Gymnastics Hall and the Linnanmaa Ice rink are in walking distance for the older children.

Tuulikello's plan of action (pdf)

Values and aims

Globalisation

 • respecting differences
 • developing positive attitude toward other people
 • developing good manners
 • motivating the children to use English as much as possible in a nice atmosphere aiming for functional language skills
 • facing different needs of the families concerning their children language skills

Groups

Tuulikello Kindergarten was founded in 1996. There are nine groups of children in Tuulikello (Windchime). Immersion in english we arrange in two groups.
 

Tuulihatut  

 • for 0–3 years old children
 • teacher and two nurses
 • finnish language

Tuuliviirit ( Weathervanes ) - English immersiongroup

 • for 3–5 years old children
 • two teachers and a nurse

Tiuku (Bell) - English immersiongroup

 • for 5–6 years old children
 • two teachers and a nurse

Lounatuuli

 • for 0–3 years old children
 • a teacher and a nurse
 • finnish language
 

Länsituuli

 • for 2–4 years old children
 • teacher and two nurses
 • finnish language

Merituuli

 • for 2–5 years old children
 • teacher and two nurses
 • finnish language

Hiirenvirnat

 • for 0–3 years old children
 • teacher and two nurses
 • finnish language

Ketunleivät

 • for 3–6 years old children
 • two teachers and a nurse
 • finnish language

The kindergarten teachers will give pre-school education if there are seven or more children who are going to start school. Pre-school education is free of charge (4 hours).

Why language immersion

 

Since 1965 immersion bilingual education has spread rapidly in many parts of the World. Today this provision is available in several countries, also in Finland.

The World continues its transition towards globalisation and language proficiency will be a critical advantage for the adults ot tomorrow. Immersion children thus share the added value of two (or more) languages. In immersion learning social skills and language are combinied.

In practical terms Kindergarten language communication in immersion program aims to be meaningful, authentic and relevant to the child's needs. The content of the curriculum becomes the focus for the language.

Perpetual insistence on correct communication it avoided and emphasis is placed on understanding before speaking. Learning a second language in early immersion becomes incidental and unconscious; similar to the way a first language is acquired.

The child is encouraged to use English as much as possible, however, his/her mother tongue is respected. To learn a foreign language there must be one, well learned as the base before beginning a new language immersion.

Children have their own way of learning. That is why we use many kind of teaching methods (visual, auditory and concrete).

Our motto is: The content we teach is as important as the language we teach! Like a Finnish author Lauri Viita once commented of a person who was proud to speak several languages; It is a good thing that he can speak several languages, but has he got anything to say?

Hearts

Toiminta-ajatus

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Tuulikellon päiväkodin toimintasuunnitelma (pdf)

Olemme vuodesta 1996 olleet päiväkoti, jossa kansainvälisyys näkyy arjessa. Meille tärkeitä arvoja ovat erilaisuuden hyväksyminen, ihmisen kunnioittaminen ja hyvien käytöstapojen noudattaminen.

Tavoitteenamme on luoda hyvä yhteistyö vanhempien kanssa, luoda turvallinen kasvatus- ja oppimisilmapiiri, välittää aidosti jokaisesta lapsesta ja perheestä sekä tukea lapsen luovuutta.

Monikulttuurisuus

Päiväkodissamme korostuu erilaisuuden hyväksyminen ja suvaitsevaisuus, sillä asiakkainamme on useista eri maista kotoisin olevia ihmisiä.

Haluamme kohdella asiakkaitamme oikeudenmukaisesti kaikissa tilanteissa.

Englannin kielikylpy

Maailma jatkaa yhdentymistään ja kielitaito on yhä tarpeellisempaa tulevaisuuden aikuisille. Kahden tai useamman kielen hallinta rikastuttaa lapsen maailmaa. Kielikylvyssä yhdistyvät sosiaalisten taitojen ja kielen opetus.

Kielikylpymme tähtää tarkoituksenmukaiseen, luonnolliseen ja lapsen tarpeita vastaavaan vuorovaikutukseen. Englannin kieli toimii päiväkodissamme sisällön opetuksen välineenä ja toteutuu arjessa satujen, laulujen, lorujen ja leikkien avulla, ja on käytössä yli 3-vuotiaiden ryhmässä.

Alle 3-vuotiaalle on tärkeää oppia ensin puhumaan ja ymmärtämään omaa äidinkieltään. Tämän vuoksi heille ei aktiivisesti opeteta englantia. Englannin kielen kielikylpyä he saavat laulujen ja lorujen muodossa.

Englannin kielikylpy on myös henkilökunnalle mukava haaste, koska se antaa päiväkodillemme oman leimansa.

Kestävä kehitys

Otamme arkipäivän toiminnoissa huomioon kestävän kehityksen periaatteita. Lajittelemme jätteitä, käytämme kierrätysmateriaaleja askartelussa ja teemme retkiä lähiympäristöön.

Me leikitään yhdessä

Sijainti kartalla: Tuulikellon päiväkoti

Verkkoasioinnin sivuilla voit mm. hakea päivähoitopaikkaa

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset

Tutustu ruokalistaamme tästä.