Uutisia

< Takaisin

Koodaa ja kehity -koulutus vastaa ICT-alan työvoimatarpeisiin

Kuvituskuva

Jari Rutanen (oik.) on yksi Koodaa ja kehity -työvoimakoulutukseen valituista. Hän sai tietää koulutuksesta työhönvalmentajansa Susanna-Mendelin Sonnyn kautta.

BusinessOulu järjestää Koodaa ja kehity -työvoimakoulutuksen, joka pyrkii vastaamaan Oulun ICT-alan osaajapulaan. Koulutukseen osallistuvat pääsevät oppimaan juuri niitä ohjelmistoteknologioita, joille on suurin tarve Oulun seudun yrityksissä. Koulutus on siis räätälöity Oulun alueen yrityskentän todellisista tarpeista.

Koodaa ja kehity –koulutus pääsi vauhtiin to 5.4.2018 ja se kestää neljä kuukautta. Yksi kahdestatoista koulutukseen päässeistä on Jari Rutanen. Hänestä koulutus on erinomainen tapa päivittää omaa osaamistaan ja päästä mukaan ICT-alan työtehtäviin. ”Koulutus on tarpeellinen etenkin nuorille ja kelkasta pudonneille pitkään työttömänä olleille, joilla on pidempi väli työttömyyden ja työelämän välissä”, Rutanen kertoo.

Pitkän työttömyyden jälkeen koulutus oli Rutaselle kuin onnenpotku, sillä kilpailu ICT-alan työvoimakoulutuksiin pääsystä on kova. ”Tämä oli neljäs koulutus, johon hain.”

Koulutus sisältää tietopuolista opetusta, lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista yrityksessä. Kaikilla koulutukseen valituilla on alan kokemusta joko työskentelyn, harrastuneisuuden tai aiemman koulutuksen kautta.

Rutasen mukaan hyvän harjoittelupaikan saaminen vaatii ripauksen sattumaa ja hyvää onnea. ”Minulla on valmiina kaksi omaa yrityskontaktia, jotka ilmaantuivat itse asiassa sattumalta”, hän sanoo. Harjoittelussa Rutanen pääsee soveltamaan koulutuksessa opittua käytännössä.

Koulutuksen jälkeen Rutanen toivoo, että hän työllistyy ICT-alan työtehtäviin. ”Koska alalla on suuri pula osaajista, on työllistymisen mahdollisuuksiakin paljon. Aihe kiinnostaa kovasti ja olen positiivisella mielellä mukana”, Rutanen päättää.

Koulutuksen järjestävät BusinessOulun työllisyyspalvelut yhteistyössä Saranen Consulting Oy:n ja TE-toimiston kanssa. Koulutus rahoitetaan ELY-keskuksen hallinnoimista ESR-rinnakkaishankkeista.

Kuvituskuva

Koodaa ja kehity -koulutus alkoi 5.4.2018

Jakolinkki