Uutisia

< Takaisin

Oulusta uuteen maailmaan - täyttä elämää Äkäslompolossa

Jaana Vesivalo

Syyskuussa 2016 oululainen Jaana Vesivalo osallistui monen muun työnhakijan tavoin rekrytointitapahtuma MegaMatchmakingiin. Jaana sai uuden elämän. Hän on aina suhtautunut työnhakuun avoimin mielin.

Jaana Vesivalo heittäytyi vuosi sitten MegaMatchmaking-rekrytapahtumasta suoraan täyteen elämään Äkäslompoloon. Se on uskomaton tarina. Työllisyyspalveluiden messupöydän äärestä tie vei äkkiä Lappiin. Hän löysi henkisen ja fyysisen kodin, luonnon, samoilun, aidot ihmiset ja yhteiset arvot.

Työ ei aina edes tunnu työltä

”Täällä katsotaan vain ihmisen persoonaan. Työssä on reilun pelin meininki. Ei ole ikärasismia olitpa 20 tai 60, kaikki ovat samalla viivalla”, Jaana kuvaa asennetta, jolla hektiseen työhön tartutaan.

Hän muistuttaa, että asiakkaat ovat kaikkialta maailmasta, mutta yhtä kaikki lomalaisia. He ovat hyvällä tuulella ja vauhtia on.

”Työtä ei aina koeta edes työnä. Persoona on kokonaan pelissä ja siksi jaksetaan joskus kymmentuntisiksi venyviä päiviä. Työtä tehdään, mennään täyttä ja pidetään kivaa meininkiä!”

Jaanan osaaminen on matkailualalla laaja-alaista. Siksi heittäytyminen matkailualalle monenkirjavien ihmisten mukaan tuntui omalta. Karilan Navettagalleriassa lisänä on vielä vuohien, lampaiden, kissojen, koirien ja porojen luonnonmukainen maailma.

Vapaa-ajalla pääsee liikkumaan luontoon

Työvoimaa Lapissa nyt todella tarvitaan, koska kasvu on valtavan nopeaa ja mittavaa.

Kausityöntekijöille löytyy asunnot. Jaana löysi sen aluksi 40 kilometrin päästä. Vajaassa vuodessa hän löysi jo pysyvän kodin vain kilometrin päässä työpaikasta.

”Äkäslompolosta saa lähes kaiken, eikä ole tarvetta käydä 40 kilometrin päässä Kolarissa kuin kirjastossa. Jounin kaupasta Sampolta löytyy kaikki meikeistä moottorisahaan. Käyn kirjastossa lainaamassa kerran kuussa kestokassillisen kirjoja. Muu ei oikeastaan huoleta, kuin sähkön korkea siirtohinta!”, Jaana hauskuuttaa.

Luonto tuntureineen tarjoaa paitsi loman viettäjille, myös työntekijöille mahdollisuuden liikkua monipuolisesti ympäri vuoden.

”Vapaa-ajalla täällä voi hiihtää, lasketella, läskipyöräillä, lumikenkäillä tai samoilla tunturiin tai järven ympäri, mahdollisuudet ovat valtaisat. Puhdas luonto kiehtoo ja rauhoittaa mieltä, täällä on helppo hengittää,” Jaana pohtii.

Ihmiset kiehtovat häntä, ulkomaalaisten ja tavallisten suomalaisten lomalaisten rinnalla kulkevat Napapiirin sankarit elokuvan voimahahmot, tai maailman kuulut klassisen musiikin tähdet Pyhän Laurin kappelin konserttien lomassa.

”Rohkaisen muitakin heittäytymään!”

”Toivottavasti minun tarinani auttaa muitakin tekemään rohkean ratkaisun,” Jaana kannustaa kaikkia työtä etsiviä.

Matkailun suuri taivas 28.9.2017 on rekrytointitapahtuma pohjoisen matkailualojen työstä kiinnostuneille.

Jakolinkki