Uutisia

< Takaisin

Tekeminen ja käytännönläheisyys pääosassa kesätyöharjoittelussa – kesätyöntekijä Erkka Immonen pääsi tekemään oman alan töitä

Kesätyöharjoittelija Erkka Immonen sai kesäksi oman alan töitä.

Oululainen Erkka Immonen työskenteli kesäkuun ajan Oulun kaupungin kesätyöharjoittelussa. Immosen erityisosaamista on visuaalisen sisällön tuottaminen ja sitä hän pääsi myös tekemään kesätöissään.

Lukio-opintojen pohjalta Pikisaareen media-assistentiksi opiskelemaan suunnannut Immonen on käynyt nyt opintoja vuoden. Toinen on vielä jäljellä, joten kaupungin kesätyöharjoittelu tuli hyvään väliin. Mies pääsi tekemään niitä asioita käytännössä, mitä koulussa on opetettu.

”Mukavaa on, että on saanut oman alan töitä ja päässyt tekemään niitä käytännössä. Ei ole vain sitä koulussa omaksi iloksi tekemistä, vaan saa tehdä töitä johonkin järkevään tarkoitukseen”, Immonen kertoo kesätyöharjoittelusta.

Immonen suoritti kesätyöharjoittelunsa Byströmin nuorten palveluissa. Hän teki kaupungille monenlaisia töitä, kuten videomainoksia, lehtisiä ja seinämainoksia. Videoiden tekeminen on hänen itsensä mukaan mieluisinta puuhaa hänelle.

”Video- ja valokuvaaminen on mieluisinta itselle. Mainosten tekeminen on vähän hankalampaa, jos pitää tehdä muunlaista kuin videomainosta, koska sitä olen tehnyt sen verran vähän.”

Mies kuitenkin kertoo selvinneensä haasteistakin kesätyössä.

”Hyvinhän nuo mainoshommatkin onnistuivat, ettei sen puolesta ole valittamista.”

Tulevaisuudessa elokuva-alaa

Immonen oli tyytyväinen kesätyön antiin. Etenkin mainosalalle saatuihin valmiuksiin, vaikkakaan tulevaisuuden opinnoissa hän ei niitä pysty täysin hyödyntämään.

”Varsinaisesti ei siihen, mitä olen menossa tekemään, mutta hyvän pintaraapaisun olen saanut mainoshommista ja siitä, minkälaisia nekin ovat, hän kertoo asioista, joita oppi kesän aikana.”

Immosen tavoitteena on hakea media-assistentin opintojen jälkeen opiskelemaan elokuvataidetta Tampereen yliopistoon.

Kaupungille työnantajana ruusuja

Töitä kesäkuun aikana suoritetussa kesätyöharjoittelussa riitti hyvin ja tehtävät olivat Immoselle mieluisia.

”Tässä on ollut aika hyvin tekemistä. Aina voisi olla tietenkin enemmän ja enemmän, mutta se olisi kuormittanut myös enemmän. En tiedä, olisiko sitä sitten saanut kaikkea valmiiksi. Nyt tuli kaikki tehtyä.”

Kaupunkia hän kehuu hyväksi työnantajaksi ja Byströmillä oli hyvä tiimi, jonka kanssa olla töissä kesäkuu.

”Palkka tulee ainakin ajallaan, Immonen naurahtaa, kun kertoo kaupungille työskentelyn hyvistä puolista.”

”Hyvin ovat ”keksineet” minulle tekemistä, hän jatkaa rennon rempseällä asenteella.”

”Täällä Byströmillä on tosi hyvä työporukka, minut otettiin avosylin vastaan, Immonen päättää.”

 

Teksti ja kuvat: Juuso Koivumäki, kesätyöharjoittelija

Jakolinkki