Uutisia Uutisia

< Takaisin

Työnhakijan talousvaikeudet eivät saa estää työllistymistä

BusinessOulun työllisyyspalveluissa törmätään melko usein asiakkaiden velkaongelmaan. Työnhakijan talousvaikeudet eivät kuitenkaan saisi estää työllistymistä.

Velkaneuvonnan asiantuntijat ovat melkeinpä hämillään, että velallisen asemasta kiertää kaupunkilegendoja, joista mikään ei pidä tarkalleen paikkansa. Velallisen kannattaa lähes poikkeuksetta ottaa vastaan työtä, jos sellaista on saatavissa.

Työ antaa mahdollisuuden löytää valoa myös henkilökohtaisen velkatunnelin päähän. Ulosotto ei vie koskaan kaikkea, eikä kodin välttämättömät tavarat kiinnosta voutia. Päinvastoin, perintä helpottaa asiakkaan maksuja sitä mukaa kun säännölliset maksut hoituvat.

Työssä käymisestä on lisäksi monia myönteisiä sosiaalisia ja ammattitaidon ylläpitämiseen liittyviä hyötyjä. Elämää on velan jälkeenkin ja se kannattaa pitää aina mielessä. Kannattaa miettiä hetkellistä tilannetta pidemmälle.

"Kaupunkilegendojen virheelliset asenteet piinaavat asiallisen tiedon perillemenoa. Asiakkaat jopa pelkäävät, häpeävät ja lisäksi jopa uskovat täysin perättömiä väitteitä. Ongelmana on, että yleistietoa velasta on kaikilla yleisestikin liian vähän", kertoo Takuusäätiön edustaja.

Velkaneuvonnassa ja muissa tukimuodoissa juuri koskaan ei päästä tulokseen kertakäynnillä. Sama asiakas saattaa käydä keskusteluissa kymmenenkin kertaa.

Velkojen käsittely ja asioiden kirjoittaminen paperille erilaisiksi sopimuksiksi on velalliselle hyvin usein helpottava kokemus. Esimerkiksi velkajärjestelyssä saadaan tarkka päivämäärä siitä, milloin velkajärjestely päättyy.

Se on konkreettinen päivä, jolloin piina on kokonaan ohitse.

Takuusäätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö, joka auttaa velkakierteessä ja taloudellisesti haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Koulutusta ja velkaneuvontaa

Velkalinjan puhelin: 0800 9 8009

Velkalinja ja chat–neuvonta

TalousTsemppari -koulutukset

Takuusäätion verkkosivut

Takuusäätiön verkkosivulta löydät myös oppaita oman talouden hallintaan.