Kulttuuri ja vapaa-aika

Kirjasto

Kirjaston tietojärjestelmiin on tallennettu Oulun kaupunginkirjaston, Oulun koulukirjastojen, Elokuvakeskuksen kirjaston, Sarjakuvakeskuksen kirjaston sekä Byströmin nuorten palvelujen kirjaston asiakastiedot. Kirjaston järjestelmä on yhteinen 16 lähialueen kunnan kanssa (Ii, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala).

Kirjastopalvelujen järjestäminen perustuu lakiin ja edellyttää henkilötietojen käsittelyä. Kerättäviä tietoja ovat mm. henkilön yksilöivät ja yhteystiedot sekä tiedot lainoista, maksuista ja varauksista.

Henkilötiedot kerätään asiakkaaksi ilmoittautumisen yhteydessä henkilöltä itseltään tai hänen huoltajaltaan. Tietoa kertyy myös kirjastoasioinnin yhteydessä. Tietojaan voi muuttaa verkkokirjastossa ja kirjastojen asiakaspalvelussa. Tiedot voi myös pyytää poistettavaksi vaikkapa paikkakunnalta muuton takia. Luovutamme tietoja vain palauttamattomista lainoista laskutuksen ja perinnän hoitamiseksi.

Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluihin kuuluvat Oulun kaupungin liikuntapaikkojen toiminta, vuoronvaraus, liikunnan ohjaus- ja opetuspalvelut sekä liikunnan avustukset.

Palveluiden järjestäminen edellyttää henkilötietojen käsittelyä. Kerättäviä tietoja ovat vuorojen varauksiin ja maksamiseen liittyvät henkilö- ja laskutustiedot sekä liikuntapalveluiden avustuksiin liittyvät henkilö- ja maksatustiedot. Ohjaus- ja opetuspalveluiden toiminnan järjestämiseksi henkilötietoja kerätään ryhmiin ilmoittautumisten, liikuntaneuvonnan ja kuntotestausten osalta sekä terveystietoja liikuntaneuvontaan liittyen.

Asiakastiedot kerätään pääsääntöisesti asiakkaalta itseltään. Kaikkia henkilötietoja käsitellään asianmukaisesti ja vain ennalta määriteltyyn tarkoitukseen. Kun henkilötietoja käsitellään, noudatamme lainsäädäntöä ja hyvää tiedonkäsittelytapaa. Laskutukseen liittyen henkilötietoja luovutetaan Monetra Oy:lle laskutuksen hoitoa varten.

Kulttuuri- ja vapaa-aika - Tietosuojaselosteet

Liikuntapalveluiden tilanvaraukset ja laskutus

 

Asioi verkossa

Tietosuojaselosteet aihealueittain

> Asuminen ja ympäristö

> Kasvatus ja koulutus

> Kaupunki ja hallinto

> Kulttuuri ja vapaa-aika

> Sosiaali- ja terveyspalvelut

> Työ ja yrittäminen

> Tietosuojaselosteet A-Ö

 

 

Katso lisää:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Arjen tietosuoja -sivusto

 

Lyhytosoite tälle sivulle on: www.ouka.fi/tietosuoja