Ajankohtaista Myllyojalla

< Takaisin

Suuri kyläkouluilta 10.10. Sanginsuun koululla

"Yhteiskuntamme elää suurta muutosta, jonka ristipaineessa jokainen lapsiperhe, koulu, kunta, kaupunki, valtio jne. joutuvat tasapainoilemaan sen kanssa, mikä elämässä tai omassa tehtävässään on tärkeintä. Arvokkaat moninaiset kotiseudut, kulttuuriperintö, väestönkehitys, talous, voimavarat, vetovoima, pitovoima ja valovoima... ihmisten näköiset ja kokoiset koulut, tarinoiden voima ja mahdollisuudet. Mahdollistava potentiaali on monin verroin vahvempi kuin kahlittuun potentiaaliin, minkälaisia mahdollisuuksia tämä pitääkään sisällään."

Kutsumme kaikkia alueen kyläkouluja, päättäjiä ja asukkaita keskustelemaan kyläkoulujen mahdollisuuksista torstaina 10.10. klo 18-20 Sanginsuun koululle (Sanginsuuntie 56, Oulu). Mitä mahdollisuuksia alueellisista tarpeista lähtevä kouluverkkosuunnittelu voisi tarjota alueen väestökehitykselle, ilmastonmuutoksen pysäyttämiselle ja yhteisöllisyydelle?

Paikalla mm.

  • valtakunnan ykkösasiantuntija kyläkouluasioissa, Itä-Suomen aluehallintoviraston opetustoimen ylitarkastajana työskenteleva Kari Lehtola (esiintyy yksityishenkilönä tilaisuudessa)
  • Evento Awardsin 2017 kategoriassa Juontaja/Puhuja/Kouluttaja voittanut brändäyksen asiantuntija Lauri Salovaara
  • Pikkaralan kyläkoulun pitkäaikainen rehtori Kaisa Tähtinen

Lisäksi mukana vahvaa asiantuntemusta kyläkouluarjen ruohonjuuritasolta sekä poliittista kokemusta ja näkemystä.

Sanginsuun koulu on maaseutukoulu, joka sijaitsee luonnon keskellä Oulujoen varrella. Luonnossa liikkuminen ja opiskeleminen on keskeinen osa koulun toimintakulttuuria. Koulu vaalii perinnekulttuuria ja on myös mukana erilaisissa kansainvälisissä projekteissa. Sanginsuun koulu toimii kylän keskuksena ja tärkeänä kokoontumis- ja harrastuspaikkana. Koululla on keskeinen rooli kylän yhteisöllisyyden kannalta ja se takaa kohtuullisen koulumatkan sekä ainutlaatuisen oppimisympäristön lapsille.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet läheltä ja kauempaa.

Lisätietoja ja päivittyvä ohjelma: www.sanginsuunkyläkoulu.fi/suurikylakouluilta

Jakolinkki