Vanhat yhteistyöryhmien aikaiset muistiot

< Takaisin

2014 2 Kiimingin suuralueen yhteistyöryhmän kokouksen muistio

Kiimingin suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: Keskiviikkona 12.3.2014 kello 18.00-19.45
Paikka: Kiimingin virastotalon valtuustosali

Läsnä: Pertti Veijonen, puheenjohtaja
Anneli Rautio, Kiimingin vanhustentaloyhdistys ry
Arto Kouri, vanhusneuvosto
Raimo Mykkänen, asukas
Seppo Matilainen, Eläkeliitto, Kiimingin yhdistys ry
Heino Jurvakainen, Eläkeliitto, Kiimingin yhdistys ry
Kirsi Kasto, kirjasto
Sirkku Kaltakari, Kiimingin hyvinvointikeskus
Sirpa Laitala, sihteeri, osallistuminen ja vaikuttaminen

1. Kokouksen avaus.
Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi.
Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

3. Edellisen kokouksen muistio.
Hyväksyttiin edellisen kokouksen muistio.

4. Kiimingin kirjaston palvelut.
Itäisen alueen aluepalvelupäällikkö Kirsi Kasto.

Kirsi Kasto kertoi kirjaston palveluista. Oulun kaupunginkirjasto on osa OUTI-kirjastoja. Kaikki OUTI-kirjastot sijaitsevat Oulun seudulla ja ne tekevät aktiivisesti yhteistyötä. Muita OUTI-kirjastoja ovat Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Siikajoen, Tyrnävän ja Vihannin kirjastot.

Kiiminki, Jääli, Yli-Ii, Ylikiiminki ja Myllyoja muodostavat itäisen alueen kirjastopalvelut Oulussa. Kiiminki on aluekirjasto. Kirjasto avataan kello 10.00 ja ensimmäinen tunti on itsepalvelutunti, jolloin ovet ovat jo auki asiakkaille. Ensimmäisen tunnin aikana voi palauttaa kirjoja ja lainata niitä automaatin avulla. Sähköiset omatoimipalvelut tulevat laajenemaan tulevaisuudessa. Mm. Pateniemen kirjastossa alkaa ensi viikolla omatoimikirjasto-kokeilu.

Kiiminkiläisten käytössä on kaikkien Oulun kirjastojen materiaalit. Kirjastojen tietojärjestelmät on yhdistetty. Jos kirjoja tilataan Kiiminkiin, lähetys on noudettavissa parin päivän sisällä. Varausmaksu on 0,50 eur. Varauksia voi tehdä myös OUTI-kirjastoista.

Kirjastojen yhteistyökumppaneita ovat mm. koulut ja päiväkodit. Koululaisille on järjestetty ns. Kirjastoreitti, jonka puitteissa 1., 3., 5. ja 7. luokkalaiset kutsutaan kirjastoon tutustumaan. Koululaiset hakevat myös pulpettikirjoja. Lasten ja nuorten aineistosta ei ole varausmaksuja. Satutunteja perheen pienimmille on torstaisin kello 10.

Kirjaston kanssa on mahdollista sopia kotipalvelusta. Kotipalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät pääse omin avuin kirjastoon. Kotipalvelusopimus tehdään asiakkaan kanssa, vaikkapa asiakkaan kotona. Palvelusopimuksessa sovitaan, minkälaisia kirjoja asiakas haluaa lukea. Kotipalveluasiakas voi myös soittaa tai laittaa sähköpostia kirjastoon, mitä hän haluaa seuraavaksi lainata. Kirjakassi toimitetaan esim. kerran kuukaudessa asiakkaalle ja edelliset kirjat viedään pois. SPR:n ystäväpalvelu hoitaa kirjaston väen lisäksi kuljetuksia. Yhteistyöryhmä ehdotti, että voitaisiinko hyvinvointipalveluja ja kirjastopalveluja yhdistää siten, että sama työntekijä toimittaa useamman prosessin (eri hallintokunnan) asian. Eli yhteistyötä kaupungin toimijoiden kesken, jolloin saataisiin aikaiseksi säästöjä.

Kiimingin kirjaston lehtisalissa on entistä laajempi valikoima sanoma- ja aikakauslehtiä asiakkaiden luettavana. Lehtisalin yhteyteen on perustettu divari, jossa myydään ympäri vuoden valikoimista poistettuja kirjoja. Seuraavaksi alkaa projekti Syketalossa.

Yhteistyössä Kiimingin Marttojen kanssa aloitetaan Kiimingin kirjastossa kaikille avoin lukupiiri torstaina 3.4. kello 18.00-19.15. Ensimmäiseksi luettavaksi kirjaksi on valittu Bo Carpelanin Kulkeva varjo. Toisena on vuorossa Tove Janssonin Reilua peliä. Sitä ruoditaan lukupiirissä torstaina 8.5. kello 18.00-19.15. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet! Sähköpostin liitteenä mainos lukupiiristä.

Tulevaisuudessa varsinkin aluekirjastot tulevat olemaan kaiken kansan kulttuuripaikkoja. Erilaisia yhteistyöjuttuja on viritteillä. Hanna Jakku (tapahtumatuottaja) koordinoi aluekirjastoihin kaikenlaista kulttuuriyhteistyötä.

5. Kiimingin uuden Hyvinvointikeskuksen esittely ja hyvinvointipalvelut.
Palvelupäällikkö Sirkku Kaltakari.

Sähköpostin liitteenä Sirkku Kaltakarin esitys.

6. Muut ajankohtaiset asiat.

- Oulun Raadit alkavat! Päiväkoti, koulu, nuorisotalo, kirjasto, kulttuuri- ja liikuntapaikat – millaisia ovat tulevaisuuden palvelut?

Oulun Raadit alkavat jälleen maaliskuussa 2014. Raadit ovat keskustelutilaisuuksia, joissa oululaiset pääsevät vaikuttamaan kaupungin palveluihin. Keväällä 2014 Oulun Raadeissa keskustellaan tulevaisuuden palveluista: millaisia ovat päiväkodit, koulut, nuorisotalot, kirjastot, kulttuuri- ja liikuntapaikat tulevaisuudessa.

Oulun Raateja on kevään aikana neljä kappaletta ja ne pidetään Jäälissä, Oulunsalossa, Kellossa ja Oulun keskustassa. Vuorovaikutteisissa tilaisuuksissa ovat oululaisten lisäksi mukana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen, sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä ja muita asiantuntijoita.

Oulun Raatien ajat ja paikat:
18.3. tiistaina klo 18-20 Jääli, Laivakankaan koulu, aularuokala,
os. Laivakankaantie 10
19.3. keskiviikkona klo 18-20 Oulunsalo, kauppakeskus Kapteeni,
ravintola-kahvila Priima, os. Karhuojantie 2
25.3. tiistaina klo 18-20, Kellon koulukeskus, ruokasali, os. Kylätie 6
26.3. keskiviikkona klo 18-20, Kaupungintalo, valtuustosali, os. Kirkkokatu 2 a

- Kiimingin Asukastupa.

Viime keväänä rekisteröity Kiimingin suuralueen asukasyhdistys ry ei ole toiminut rekisteröinnin jälkeen ollenkaan. Yhdistyksessä pitää olla aktiivisia toimijoita, ennen kuin tupa-asiaa voidaan suunnitella ja viedä eteenpäin. Ensin on saatava aikaiseksi aktiivinen yhdistys ja sitten vasta tilat. Vapaaehtoisia toimijoita tarvitaan

7. Seuraava kokous.
Seuraava kokous on keskiviikkona 14.5.2014 kello 18.00 Kiimingin virastotalon valtuustosalissa.

8. Kokouksen päättäminen.
Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 19.45.

 

 

Jakolinkki