Osallistu omalla alueellasi

Tule mukaan asukasiltoihin keskustelemaan ja vaikuttamaan omaa aluettasi ja koko kaupunkia koskeviin ajankohtaisiin asioihin.

Ajankohtaiset asiat voivat liittyä esimerkiksi alueen palveluihin, turvallisuuteen, viihtyisyyteen sekä yhteisiin tapahtumiin.

Kaikille avoimiin asukasiltoihin ovat tervetulleita kaikki alueen asioista kiinnostuneet asukkaat, yhdistykset, luottamushenkilöt sekä julkisten ja yksityisten palveluiden järjestäjät. Asukasiltojen sisällöt suunnitellaan yhdessä alueen asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa.

Uudet asukasillat ovat osa Oulun päivitettyä osallisuusmallia, josta kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta teki päätöksensä syyskuussa. Mallin myötä asukasillat korvaavat entiset yhteistyöryhmät ja asukasiltoja järjestetään jatkossa niiden sijaan.

Alueellista osallisuustoimintaa järjestettiin aiemmin 21 suuralueen mukaisilla alueilla. Muutoksessa myös suuraluejaosta luovutaan ja toiminta jatkuu sivistys- ja kulttuuripalveluiden aluemallin mukaan. Mallin myötä kuntalaisvaikuttamisen koordinaattorit työskentelevät jatkossa keskitetysti Oulun pohjoisella, itäisellä, keskisellä ja eteläisellä alueella. Oman alueesi kuntalaisvaikuttamisen koordinaattorin yhteystiedot löydät alueesi sivuilta tai yhteisötoiminnan yhteystiedot -sivulta

Uusissa asukasilloissa käsitellään lisäksi yhteistyöryhmien tapaan alueellista toimintarahaa koskevat hakemukset. Kunkin alueen asukkaat tekevät asukasilloissa itse ehdotuksen toimintarahojen jakamisesta omalle alueelleen. Oulun kaupungin lähidemokratiatoimikunta tekee lopullisen päätöksen toimintarahojen myöntämisestä.

Tutustu toimintaan ja asukasiltoihin oman alueesi sivulla.