1a Meri

 

Rysä/paunetti vain kaupallisille kalastajille hakemuksesta. Korkeintaan 4 kpl koko merialueella.

Verkot enintään 8 verkkoa pyyntikuntaa kohden. Pienin solmuväli on 50 mm. Lohiverkon pienin solmuväli on 80 mm. Poikkeuksena syksy 20.9-jäiden tulo, jolloin pienin sallittu solmuväli on 45 mm. Kaupallisille kalastajille myydään vain talviverkkolupia enintään 240 verkolle. Ammattikalastajaa kohti enimmäismäärä on 40 verkkoa.

Katiskat katiskapyynti on sallittu enintään 10 katiskalla kalastajaa kohden.

Koukkupyynti yhdelle kalastajalle sallitaan enintään 20 koukkua, koukkupyynti sallitaan vain jääpeitteen aikana. Iskukoukkujen käyttö on kielletty.

Pitkäsiima sallitaan enintään 240 metrin mittainen pitkäsiima, joka ei ole pintapyynnissä.

Talvinen täkyonginta eli ismetkalastus on sallittu Oulun kaupungin uisteluluvalla ilman vaparajoitusta.

Uistelu ja heitto-onginta on sallittua kalastonhoitomaksulla tai kalastajan iän ollessa alle 18 tai 65 vuotta täyttänyt, mutta vain yhdellä vavalla ja vieheellä. Plaanareiden käyttö on sallittu. Useamman vavan käyttö vaatii kaupungin kalastusluvan.

Tuulastus on sallittu 1.7. -jäiden tulo

Pilkkiminen ja onginta on kalastuslain mukaisesti ilmaista yhdellä vavalla.

Kiellot ja rajoitukset
Lohen alamitta on 50 cm. Lohen rauhoitusaika on 1.4.-26.6. Pesäverkon tai vastaavan pyydyksen käyttö on kielletty. Rasvaevällinen taimen on rauhoitettu. Rasvaeväleikatun taimenen alamitta on 50 cm. Taimenen pintaverkkopyynti on kielletty. Harjus on rauhoitettu. Kuhan alamitta on 42 cm. Vapaa-ajan kalastuksessa saalisrajoitus on enintään 2 lohta ja 2 taimenta kalastajaa kohti vuorokaudessa.

 

Kalastusalue Karttatiellä

Kalastusluvat voi ostaa kalapassi-linkin kautta

Oulun kaupungin kalastuslupia voi ostaa www.kalapassi.fi -sivustolta. Palvelua ylläpitää Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry. Oulun kaupungin kalastuslupiin lisätään 1,50 €/ostotapahtuma, joka on palvelun tuottajan perimä maksu ohjelman ylläpidosta.

Kalastuslupia voi ostaa myös seuraavista Oulun kaupungin asiointipisteistä: Oulu10, Haukipudas ja Oulunsalo. Myös palvelupisteistä ostetut kalastusluvat tallennetaan www.kalapassi.fi -sivustolle, tästä johtuen kalastuslupamaksuihin lisätään 1,50 € palvelumaksu.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Metsätalousinsinööri
    Juho Kuukasjärvi
    work 044 703 2383
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.