2a Hartaanselkä

Katiskat 

katiskapyynti on sallittu enintään 10 katiskalla kalastajaa kohden. Katiskapyynti on sallittua vain sulan veden aikaan.

Koukkupyynti 

Yhdelle kalastajalle sallitaan enintään 10 koukkua. Koukkupyynti sallitaan vain jääpeitteen aikana. Iskukoukkujen käyttö on kielletty.

Talvinen täkyonginta

Ismetekalastus on sallittu Oulun kaupungin uisteluluvalla enintään kahdella vavalla.

Uistelu ja heitto-onginta 

Sallittu 15 vuotta täyttäneille vain kaupungin luvalla. Alle 15 vuotiaat eivät tarvitse kaupungin lupaa. Uistelu on sallittua veneestä enintään 4 vavalla ja rannalta korkeintaan kahdella vavalla.

Pilkkiminen ja onkiminen on kalastuslain mukaisesti ilmaista, mutta vain yhdellä vavalla. Kaupungin uisteluluvalla voi pilkkiä kahdella vavalla. Tällöin vapojen pitää olla käden ulottuvilla kalastajasta.

Kiellot ja rajoitukset

Merikosken siltojen alla olevan pohjapadon alapuolella on kaikki kalastus kielletty 100 metrin matkalta. Kielto perustuu kalastuslakiin ja patoturvallisuuslakiin (494/2009) 4§ 1. Koskee siis Ämmänväylää ja Tuiran väylää

Lyijyisten heittopainojen käyttö on kielletty. Plaanarien eli siiman levittimien käyttö on kielletty.

Alueella on kaikki kalastus kiellettyä 1.10. - 1.11. klo 12.00, lukuun ottamatta vaellussiian lippoamista velvoiteistutusten mädinhankintaan.

Lohen alamitta on 60 cm. Rasvaevällinen taimen on rauhoitettu. Rasvaeväleikatun (=istutetun) taimenen alamitta on 50 cm.  Kuhan alamitta on 42 cm. Harjus on rauhoitettu. Siian kalastuksessa on saalisrajoitus enintään 10 kpl kalastajaa kohti päivässä. Mäskääminen on kielletty. Vapaa-ajan kalastuksessa saalisrajoitus on enintään 1 lohi tai taimen kalastajaa kohti vuorokaudessa.

 

Kalastusalue Karttatiellä

Kalastusluvat voi ostaa kalapassi-linkin kautta

Oulun kaupungin kalastuslupia voi ostaa www.kalapassi.fi -sivustolta. Palvelua ylläpitää Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry. Oulun kaupungin kalastuslupiin lisätään 1,50 €/ostotapahtuma, joka on palvelun tuottajan perimä maksu ohjelman ylläpidosta.

Kalastuslupia voi ostaa myös seuraavista Oulun kaupungin asiointipisteistä: Oulu10, Haukipudas ja Oulunsalo. Myös palvelupisteistä ostetut kalastusluvat tallennetaan www.kalapassi.fi -sivustolle, tästä johtuen kalastuslupamaksuihin lisätään 1,50 € palvelumaksu.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Metsätalousinsinööri
    Juho Kuukasjärvi
    work 044 703 2383
  • Sähköposti
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.