Alkutuotanto 

Elintarvikkeiden alkutuotantoa ovat esimerkiksi

  • eläinten kasvatus lihantuotantoa varten
  • maidon-, hunajan- ja munantuotanto
  • kalastus ja kalanviljely
  • hedelmien, kasvisten, viljan ja sienten viljely 
  • edellisten tuotteiden kuljetus, varastointi ja käsittely tuotantopaikalla niin, että tuotteiden luonne ei merkittävästi muutu
  • elävien eläinten kuljetus ja muiden alkutuotannon tuotteiden seuraavaan elintarvikeketjun käsittelypaikkaan, kuten esimerkiksi laitokseen tai vähittäiskauppaan.

Maidon kuljetus ei ole alkutuotantoa.

Tee ilmoitus alkutuotantopaikasta ja siellä harjoitettavasta alkutuotannosta.

 

Alkutuotantoilmoitusta ei tarvitse tehdä

  • metsästyksestä
  • luonnonvaraisen riistan luovutuksesta alkutuotannon tuotteena suoraan kuluttajalle
  • luonnonvaraisten kasvien ja sienien poimimisesta, vaikka tarkoituksena olisi näiden tuotteiden myyminen kulutukseen

Alkutuotantoa on luonnonvarainen karva- tai höyhenpeitteinen riista, joka on suolistettu.

Muualla verkossa

Alkutuotanto (Ruokavirasto)

Kalan alkutuotanto (Ruokavirasto)

Raakamaito (Ruokavirasto)

Lisätietoa

Alkutuotannosta ilmoittaminen

Ympäristöterveydenhuollon henkilökunta

Lainsäädäntöä

  • Elintarvikehygienia-asetus 852/2004/EY
  • Eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienia-asetus 853/2004/EY
  • Maa- ja metsätalousministeriön asetus raakamaidon tuotannon ja luovutuksen elintarvikehygieniasta 699/2013
  • Valtioneuvoston asetus eräistä elintarviketurvallisuusriskeiltään vähäisistä toiminnoista 1258/2011

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
  • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

    Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.