Eläinten hautaaminen

Kun on hyvästien aika, saat lisätietoja lemmikin hautaamisesta ja tuhkauksesta yleensä eläinystävääsi hoitavalta eläinlääkäriltä. 

Kun mietit lemmikkisi viimeistä leposijaa

Lemmikin voi haudata lemmikkien hautausmaalle, joka sijaitsee Oulussa Sanginsuussa. Sitä ylläpitää Oulun seudun eläinsuojeluyhdistus. Voit lukea lisää lemmikkien hautausmaasta eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta

Oulussa toimii myös kaksi lemmikkien krematoriota, jos lemmikin tuhkaus tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. 

Näin toimit hevosen menehdyttyä

Mikäli hevosesi kuolee, sen voi myös haudata eläinhautausmaalle. Hevosen voi myös tuhkata, ja lähin tuhkaamo on Kokkolassa, joka hakee hevosia myös Oulusta. Hevosen voi myös haudata maahan, mutta siihen pitää olla maanomistajan lupa. Mikäli haluat teurastaa hevosen tilalla, sen lihaa ei kuitenkaan saa myydä tai lahjoittaa oman talouden ulkopuolelle.

Hevosen voi toimittaa myös Kiertokaareen, saat lisätietoja Kiertokaaren sivultaTarvitset hevosen viemiseen Kiertokaaressa myös jätteensiirtoasiakirjan
Myös Honkajoki Oy noutaa kuolleita hevosia.

Jos joudut hävittämään luonnonvaraisen eläimen

Mikäli löydät pihastasi tai muualta lähistöltäsi yksittäisen kuolleen luonnonvaraisen eläimen, voit haudata raadon itse. Pienet kuolleet luonnoneläimet voit myös laittaa polttokelpoiseen jätteeseen. Lisäksi Ruokaviraston Oulun toimipiste ottaa vastaan luonnonvaraisia eläimiä tutkittavaksi.

Luonnonvaraiset eläimet voivat levittää muihin eläimiin tai ihmisiin tarttuvia tauteja. Jos havaitset useita kuolleita luonnoneläimiä, ole yhteydessä kunnaneläinlääkäriin. Myös esimerkiksi yksittäiset villisiat halutaan tutkittavaksi afrikkalaisen sikaruton varalta.

Luonnonvaraisista eläimistä voit lukea lisää Ruokaviraston sivuilta

Kuva aamusumusta.