Elintarvikelaitokset

 

Elintarvikehuoneisto on hyväksyttävä elintarvikelain mukaiseksi laitokseksi, jos siellä käsitellään raakoja eläinperäisiä elintarvikkeita ja toimitetaan niitä vähittäismyyntiin tai toisiin laitoksiin. Laitoshyväksynnän edellyttäviä toimintoja ovat esimerkiksi 

  • kalan perkaus 
  • kalajalosteiden valmistus 
  • lihan leikkaus 
  • lihajalosteiden valmistus 
  • maitotuotteiden valmistus raakamaidosta

Toimija tekee hyväksymishakemuksen elintarvikeviranomaiselle, joka tarkastaa laitoksen tilat ja toiminnot. Laitoksen toiminnan voi aloittaa, kun viranomainen on hyväksynyt laitoksen. Toiminnassa olevan laitoksen olennainen muutos (esimerkiksi laajennus tai uusi toiminta) edellyttää myös viranomaisen hyväksynnän.

Suurkeittiö tulee hyväksyä laitokseksi, jos se käyttää ruoanvalmistuksessa raakaa lihaa, kalaa tai raakamaitoa, mutta jakelu- ja tarjoiluketju ei sisälly sen omavalvontaan.

Ruokavirasto on laatinut ohjeita laitosten perustamiseksi.

Elintarvikelaitosten hyväksymiseen liittyvää lainsäädäntöä on luettavissa Ruokaviraston sivuilta.

Lisätietoa

Ilmoitukset ja hakemukset

Julkaisut ja raportit

Maksut

Oulun seudun ympäristötoimen ohjeet

Valvontasuunnitelma

Ympäristöterveydenhuollon henkilökunnan yhteystiedot

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
  • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

    Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.