Ympäristö ja luonto

Ympäristö ja luonto ovat kaikkien asia. Ympäristöä on kaikki ympärillämme – se on nauttimamme ruoka ja juomavesi – se alkaa sisätiloista ja jatkuu ulos pihoihin, kaupunkiin, kyliin ja erämaahan. Sinne mahtuu luonnonsuojelualueita, luontopolkuja, virkistysalueita, katuja ja puistoja.

Monimuotoinen ja hyvinvoiva luonto sekä viihtyisä ja terveellinen asuinympäristö edistävät kaikkien hyvinvointia. Ympäristöstä meillä on yhteinen vastuu.

Ympäristöasioiden hoitaminen vaatii moniammatillista yhteistyötä ja asiantuntemusta. Siihen kuuluu neuvontaa, ohjausta, valvontaa, suunnittelua, päätöksentekoa ja toteuttamista.

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Ajankohtaista

< Takaisin

Kierrätyskeskus uudistui – avajaiset 14.12.

Kierrätyskeskuksen huonekaluja

 

Oulun kaupungin kierrätyskeskuksessa vietetään avajaisia uudistuneissa tiloissa perjantaina 14.12. klo 10–13. Luvassa on glögi- ja piparitarjoilun lisäksi pientä jouluista ohjelmaa. Kaikkien kävijöiden kesken arvotaan muun muassa lahjakortti kierrätyskeskukseen.

Kierrätyskeskus vastaanottaa ja myy entiseen tapaan myyntikuntoista tavaraa, kuten vaatteita, kenkiä, kirjoja, astioita, urheiluvälineitä ja huonekaluja. Sähkölaitteiden vastaanottaminen on päättynyt lokakuussa turvallisuussyistä, ja niiden myynti loppuu vuodenvaihteen jälkeen. Lisäksi tuotteiden kausisäilytys on uudistuksen myötä lopetettu. Kausituotteita ei varastoida enää seuraavaa sesonkia varten, vaan esimerkiksi kesävaatteita on saatavilla talvellakin.

Vuodesta 2012 alkaen Värtössä toimineessa kierrätyskeskuksessa on tehty perusteellinen ilmeen kohotus. Seinien maalaamisen lisäksi on uusittu kyltit ja osa myymäläkalusteista, muun muassa palvelutiski ja sovituskoppi. Myös tavaroiden esillepanoja myymälässä on uusittu. Nyt esimerkiksi suuret tavarat, kuten huonekalut, on siirretty myymälän perältä lähelle ulko-ovea, jolloin niiden kuljettaminen on entistä turvallisempaa ja kätevämpää. Muutostyöt on tehnyt kierrätyskeskuksen oma väki apunaan toimintakeskus Kipinä.

Kierrätyskeskus on osa Oulun kaupungin sosiaalipalveluita. Keskuksen tavoitteena ei ole taloudellinen voitto, vaan työtoiminnan mahdollistaminen osalle työllistymiseen tukea tarvitsevista, kuten työttömille ja vajaakuntoisille henkilöille. 

Kierrätyskeskus palvelee maanantaista perjantaihin kello 10–17 osoitteessa Kurkelantie 2.

 

Jakolinkki

Oulun Infra

 • Postiosoite postal PL 69, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro work
  08 558 558 00
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun seudun ympäristötoimi

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
 • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

  Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ymparisto