Jätteen kuljetus

Oulun seudulla on käytössä ns. kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Kiinteistön omistaja tai haltija sopii jäteastioiden tyhjentämisestä ja jätteenkuljetuksesta sopivaksi katsomansa jätehuoltoyrityksen kanssa, tavallisesti kilpailutuksen jälkeen. Omakotitaloissa sopimuksen tekijä on kiinteistön omistaja, rivi- ja kerrostaloissa sopimuksen tekemisestä huolehtii tavallisesti isännöitsijä. Jätehuoltoyritys huolehtii jäteastioiden tyhjentämisestä sopimuksen mukaisesti.

Kun kiinteistö on hankkimassa jätehuoltopalvelua tai päivittämässä olemassa olevaa sopimusta, ensin kannattaa selvittää ja päättää miten jätehuolto halutaan järjestää:

  • Mitä jätteitä lajitellaan ja kerätään?
  • Minkäkokoisia jäteastioita tarvitaan?
  • Paljonko jätettä syntyy? Jätteen ja keräysastioiden määrä ratkaisee sen, minkälainen tyhjennysväli on sopiva. Tyhjennysvälejä voi muuttaa myös kesken sopimuskauden. Asukkaiden tuottama jätemäärä vaihtelee elämäntilanteen mukaan, joskus tarvitaan enemmän jäteastioita ja tiheämmät tyhjennysvälit, joskus pärjätään vähemmällä.
  • Halutaanko kiinteistölle oma jätehuolto vai sopisiko kimppa?

Seuraavaksi pyydetään tarjous alueella toimivilta jätehuoltoyrityksiltä. Sopimuksen jäteastioiden tyhjennyksistä voi tehdä itselleen parhaiten sopivan yrityksen kanssa. Jätehuoltosopimuksia kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti.

Samalla alueella sijaitsevat kiinteistöt voivat hankkia alueelleen jätehuoltopalvelut yhdeltä yritykseltä. Alueen jäteautoliikenne vähenee, kun kaupunginosa tai naapurusto kilpailuttaa ja hankkii jätekuljetuksensa yhdessä. Myös rivi- ja kerrostaloyhtiöt voivat kilpailuttaa jätteenkuljetukset yhdessä. Yhteisessä kilpailutuksessa jokaisella kiinteistöllä säilyy omat jäteastia ja laskutuskin hoidetaan jokaiselle erikseen. Alueellinen kilpailutus voi olla myös edullisempi kuin perinteinen kiinteistön oma kilpailutus.

Yhteinen kilpailutus vaatii suostumuksen/valtakirjan kaikilta kilpailutukseen osallistuvilta kiinteistöiltä, tiedon kiinteistöjen laskutusosoitteista ja yhteyshenkilöistä, kiinteistöjen jäteastiatarpeen kartoituksen sekä roimasti talkoohenkeä.

Ohjeita ja lomakkeita

Jätteenkuljetuksen järjestäminen kiinteistöllä

Tarjouspyyntölomake: kiinteistön jäteastioiden tyhjentämisestä

Tarjouspyyntölomake: yhteishankinta jäteastioiden tyhjentämisestä

Tarjouspyyntölomake: jätekimpan jäteastioiden tyhjentämisestä

Sopimus jätekimpasta

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work Vaihde p. 08 558 410 work Palvelunro p. 08 558 558 00
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.