Leikkipuistot

Leikkipuistojen sijainnin kartalla löydät Karttatie-palvelusta. Leikkipuistot on Oulussa jaoteltu varustelutason ja sijainnin mukaan leikkipaikkoihin, leikkipuistoihin ja keskusleikkipuistoihin. 

Leikkipaikkojen kehittämissuunnitelman löydät täältä.

Leikkipaikat palvelevat asukkaita kotien läheisyydessä. Leikkipaikat tarjoavat mahdollisuuden lasten perusleikkeihin. Jokaiselta leikkipaikalta löytyviä välineitä ovat keinut, jousikeinut, hiekkalaatikko sekä liukumäet ja kiipeilyteline.

Leikkipuistojen varustetaso on leikkipaikkaa monipuolisempi. Ne sijoittuvat kevyen liikenteen väylien varsille, lähelle muita palveluita ja palvelevat laajempaa aluetta. Leikkipuistossa voi leikkivälineiden lisäksi olla maamäki ja pieni nurmikenttä. Tavoitteena on yksi leikkipuisto jokaisella suuralueella.

Keskusleikkipuisto on koko perheen monitoimipuisto, joka kokoaa käyttäjiä ympäri kaupunkia. Varustetasoltaan keskusleikkipuisto on monipuolisin ja sillä voi olla alueelle sopiva teema. Lisäksi puistossa voi olla kuntoilu- ja liikuntavälineitä puiston varttuneemmille käyttäjille. Keskusleikkipuistot sopivat hyvin retkikohteiksi.

Leikkipuistoissa on välineitä eri-ikäisille lapsille. Välineet on suunniteltu ikäryhmille niin, etteivät taaperot pääse kiipeämään kouluikäisten välineisiin.

Talvisin leikkipuistoja voi käyttää ulkoiluun, lumileikkeihin ja mäenlaskuun. Leikkivälineet eivät ole talvella käyttökunnossa, sillä lumi ja jää voivat tehdä välineiden käytöstä turvatonta: pinnat voivat olla liukkaita ja turva-alustat kovia.

Mikäli havaitset leikkialueella tai välineissä huomautettavaa, löytyvät kunnossapitäjän yhteystiedot leikkipuiston tiedotetaulusta. Taulussa on myös puiston pelastusosoite hätätapausten varalta.

Oulun Infra

  • Postiosoite postal PL 69, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410
    Kaupungin puhelinpalvelunro work
    08 558 558 00
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.