Liikkuvat elintarvikehuoneistot

Toiminnan aloittaminen

Toimijan tulee tehdä ilmoitus liikkuvasta elintarvikehuoneistosta viimeistään 4 viikkoa ennen toiminnan aloittamista. Ilmoitus toiminnan aloittamisesta tulee tehdä sen kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle, jonka alueella toiminta aloitetaan. Toiminnan olennaisesta muuttamisesta tulee tehdä ilmoitus samalle valvontaviranomaiselle. Jos toiminta lopetetaan, siitä tulee ilmoittaa samalle valvontaviranomaiselle. 

Tiedottaminen liikkuvasta elintarvikehuoneistosta 

Tiedottamista ei tarvitse tehdä, jos liikkuva elintarvikehuoneisto toimii ainoastaan sen kunnan valvonta-alueella, johon on tehnyt ilmoituksen elintarvikehuoneistosta. Oulun seudun ympäristötoimen valvonta-alueella (Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä) ilmoitetun elintarvikehuoneiston toimintaa voi harjoittaa valvonta-alueella ilman toiminnasta tiedottamista, jos elintarvikehuoneiston omavalvontajärjestelmässä on huomioitu liikkuvan elintarvikehuoneiston toiminta.

Jos liikkuva elintarvikehuoneisto toimii toisen kunnan valvonta-alueella, on toimijan tiedotettava elintarvikkeen myynnistä ja muusta käsittelystä kyseisen kunnan valvontaviranomaista. Tiedottaminen tulee tehdä viimeistään 4 arkipäivää ennen toiminnan aloittamista. 

Oulun seudun ympäristötoimen valvonta-alueelle tuleva liikkuva elintarvikehuoneisto voi tehdä tiedottamisen vapaamuotoisesti esimerkiksi sähköpostitse ympäristötoimen sähköpostiin ymparisto(at)ouka.fi tai käyttämällä liikkuvan elintarvikehuoneiston tiedottamiseen tarkoitettua lomaketta

Kaikkien kuntien elintarvikevalvontaviranomaisten yhteystiedot löytyvät Ruokaviraston sivuilta.

Muualla verkossa

Liikkuvasta elintarvikehuoneistosta tiedotetaan uudelle paikkakunnalle (Ruokavirasto)

Liikkuvat ja kausittaiset myyjät (Ruokavirasto)

Ruokaviraston Ulkomyyntiohje (pdf)

Lisätietoa

Ilmoitukset ja hakemukset

Julkaisut ja raportit

Maksut

Oulun seudun ympäristötoimen ohjeet

Valvontasuunnitelma

Ympäristöterveydenhuollon henkilökunnan yhteystiedot

Oulun seudun
ympäristötoimi

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Henkilökunnan yhteystiedot work https://www.ouka.fi/oulu/paatoksenteko-ja-hallinto/ymparistotoimen-henkilokunta

  Kaupungin vaihde work 08 558 410
  Faksi fax 08 557 1490
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
 • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

  Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.