Uutisia ympäristöohjelmaan

Tervetuloa lukemaan ajankohtaista asiaa Oulun kaupungin ympäristöohjelman toteutumisesta! 

Aiheista kootaan myös uutiskirje, joka ilmestyy noin kahden kuukauden välein. Uutiskirjeen voit tilata kätevästi sähköpostiisi tämän sivun alaosasta löytyvällä tilauslomakkeella. Jokaisessa numerossa on oma pääteema, mutta mukana on aina ajankohtaista asiaa myös muista aiheista. 

Uutiskirje korvaa vuosina 2011-2019 ilmestyneen Ilmastostrategiasta käytännön toimiin -katsauksen. Katsaukset ovat edelleen luettavissa Energia- ja ilmastokatsaukset -verkkosivulla.

Hankkeet

Vuoden 2020 viimeisessä uutiskirjeessä luodaan katsaus ajankohtaisiin hankkeisiin. Hankkeista Oulun Prikka on päättynyt, CircVol ja EKAT ovat päättymässä. Uutena ovat alkaneet mm. yritysten hiiliviisautta edistävä CarbonWise ja energiatehokkuuden vertaisarviointiin liittyvä hanke. Uutiskirjeessä kerrotaan lisäksi myös mm. lukioiden ilmastojaksosta.

Uutiskirje 7/2020

Energia

Tehokas energiankäyttö on yksi keskeinen Oulun kaupungin ympäristöohjelman tavoite ja energia on myös uusimman ympäristöohjelman uutiskirjeen teemana. Mukana on juttuja mm. energiatehokkaista uusista avauksista ja pilotoinneista. Myös kiertotalouden saralla on otettu isoja askeleita, lue ajankohtaista asiaa mm.  Ruskon lajittelulaitoksen käynnistämisestä ja kiertotalouden tiekartan etenemisestä, sekä siitä miten aiheeseen on kouluissa tartuttu.

Uutiskirje 6/2020

Kasvamme kestävästi

Ympäristöohjelman yksi neljästä painopisteestä, kasvamme kestävästi, on viidennen uutiskirjeen teemana. Mukana on mm. ajankohtaista tietoa maankäytön hankkeista, joissa toteutuu hiiliviisaita ja kiertotalousteemaisia näkökulmia. Lisäksi kirjeessä kerrotaan mm. Oulun kestävän kaupunkiliikkumisen suunnitelman etenemisestä ja Taskilan jätevedenpuhdistamon satsauksista. Lue myös miten rakentamisessa ja yritysyhteistyössä on etsitty ja löydetty kestäviä ratkaisuja.

Uutiskirje 5/2020

Luonto

Ympäristöohjelman neljännen uutiskirjeen teemana on luonto. Mukana on mm. ajankohtaista tietoa luonnon monimuotoisuuden edistämisestä, vesiensuojelusta ja luonnon merkityksestä oppimisympäristönä.  

Uutiskirje 4/2020

Ympäristöohjelman raportointi 2019

Ympäristöohjelman kolmannessa uutiskirjeessä esitellään lyhyesti raportti ympäristöohjelman toteuttamisesta vuodelta 2019. Mukana on nostoja vuoden aikana saavutetusta kehityksestä sekä video Oulun kaupungin ympäristöohjelmasta (Kohti hiilineutraalia Oulua 2040).

Uutiskirje 3/2020

Ympäristöystävällinen liikkuminen

Ympäristöohjelman yhtenä tavoitteena on ympäristöystävällinen liikkuminen, joka onkin vuoden toisen uutiskirjeen pääteemana. Mukana on asiaa niin pyöräilystä, joukkoliikenteestä ja pysäköinnistä kuin kestävästi liikkuvasta Linnanmaastakin. Lisäksi tutustutaan mm. vähän toisenlaiseen ilmastoasioiden opiskeluun sekä Raksilan energiavisioon.

Uutiskirje 2/2020

Kiertotalous

Helmikuussa 2020 ilmestyneen ensimmäisen uutiskirjeen pääteemana oli kiertotalous. Mukana oli tietoa mm. kaupungille laadittavasta kiertotalouden tiekartasta, Ruskossa syntyvästä biokaasusta ja Oulun Veden aurinkopaneeleista. Muita aiheita olivat mm. CircVol-hankkeen kuulumiset, Hönttämäen koulun pilottiprojekti, hävikkiruokahanke ja Heinäpään palloiluhallin valaistusmuutoksen tuomat säästöt.

Uutiskirje 1/2020

Tilaa uutiskirje

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkitty kenttä on pakollinen.