Kodin ja koulun yhteistyö

Tämän sivun sisältö:

Wilma

Koulumme tavoitteena on, että kodin ja koulun yhteistyö on luontevaa ja helppoa. Arjen asioissa yhteydenpito hoituu helpoiten Wilman kautta. Jos sinulla on ongelmia Wilma-tunnuksen kanssa, voit olla  yhteydessä koulusihteeriimme. Koulusihteeri Riitta Kyngäs toimii koulumme yhdyshenkilönä Wilmaan liittyvissä ongelmissa. Voitte olla yhteydessä häneen sähköpostitse (etunimi.sukunimi(at)ouka.fi) tai soittamalla koulun numeroon 044 7039531.

Arviointikeskustelut ja vanhempainillat

Oppilaan, vanhempien ja opettajan kesken käydään säännöllisesti arviointikeskusteluja. Keskustelun pohjana käytetään arviointilomakkeita. Lisäksi voidaan tarvittaessa järjestää luokka- ja luokkatasokohtaisia vanhempainiltoja, kun se opettajan ja vanhempien puolesta koetaan tarpeelliseksi. Alaluokkien ja yläluokkien vanhemmille järjestetään syksyisin tiedottava vanhempainilta sekä lisäksi tarvittaessa vanhempainiltoja, joille voidaan päättää jokin teema. 

Kuudesluokkalaisille järjestetään keväisin Seiskalle-ilta ja seitsemäsluokkalaisille syksyisin Seiskalla-ilta.

Opinto-ohjaukseen liittyen pidetään vanhempainiltoja ja tapaamisia mm. yhteisvalinnan hakumenettelyistä.

Vanhempainyhdistys

Haluatko kuulla koulusi asioista ensimmäisten joukossa? Tutustua muihin vanhempiin ja opettajiin? Ideoida uutta ja antaa palautetta koululle? Tule mukaan vanhempaintoimikunnan toimintaan!

Koulussamme toimii tällä hetkellä kaksi koti-koulutoimikuntaa – toinen Pöllönkankaalla (Pöllöklubi) ja toinen Kuivasjärvellä (Kuikkuklubi). Koti-koulutoimikunnat kokoontuvat säännöllisesti keskustelemaan mm. koulun ajankohtaisista asioista, sekä järjestävät mahdollisuuksien mukaan toimintaa ja tapahtumia koululle. Toimikunnat toimivat vapaaehtoisuuden pohjalta ja uusia jäseniä kutsutaan vuosittain syksyllä lukuvuoden alkaessa. Mukaan voi tulla myös kesken lukuvuoden. Vanhempaintoimikunnat toivottavat uudet jäsenet tervetulleeksi mukaan toimintaan. Voit ilmoittautua opettajalle tai sähköpostilla.

Tervetuloa mukaan toimikuntiimme!

Loma-anomus

Huoltajat tekevät lapsen poissaolohakemuksen aina Wilmassa. Seuraavassa siihen ohjeet:

Kirjaudu Wilmaan omilla huoltajatunnuksilla

Avaa Hakemukset ja päätökset -välilehti

Valitse kohta "tee uusi hakemus", ja sen alta poissaolo koulusta

Täytä lomake

Lisää poissaolon päivämäärät ja kirjaa sivulle poissaolon syy ja mahdolliset lisätiedot.

Osoita hakemus joko luokanvalvojalle (1-5pv) tai rehtorille (yli 5pv)

Tiedota Wilma-viestillä lisäksi luokanvalvojaa loma-anomuksen ollessa osoitettu rehtorille (yli 5 pv).

Kirjaa lomakkeen loppuun lomakkeen täyttäjän nimi

Tallenna lopuksi tiedosto

Täyttämisen jälkeen luokanvalvoja/luokanopettaja/rehtori käsittelee hakemuksen. Tieto käsitellystä hakemuksesta tulee näkyviin Wilmaan.

Kuten kyseisessä Wilma-lomakkeessa jo lukeekin, koulu ei järjestä ylimääräisen loman takia tukiopetusta. Lomaa anoessaan huoltaja sitoutuu huolehtimaan siitä, ettei oppilas jää opiskelusta jälkeen. Poissaoloajan läksyt tulee kysyä suoraan opettajalta/opettajilta.