Viljelylaatikot

Ruusupapu kukkii kaupunkiviljelylaatikossa.

Oulun kaupunki vuokraa viljelylaatikoita jälleen kesäkaudelle 2024. 

Kaupunkiviljelykausi on 1.6.—1.10.2024.

Viljelylaatikoita on vuokrattavissa 107 kappaletta. Viljelylaatikko on 40 cm korkea, 80 cm leveä ja 120 cm pitkä. Lisäksi vuokrattavissa on esteettömiä viljelylaatikoita, joita löytyy 2 laatikkoa Hollipuistosta, Veturiaukiolta ja Reelinkiaukiolta. Esteettömän viljelylaatikon mitoituksessa on huomioitu pyörätuolia käyttävät viljelijät. Yhden laatikon varaushinta viljelykaudelle on 10 euroa.

Puurakenteiset laatikot toimitetaan paikalle multineen toukokuun lopussa viljelyporukoiden mukaan nimettynä. Viljelylaatikoiden kasvualusta parannetaan kauden alussa luonnonmukaisella lannoitteella höystetyllä puutarhamullalla. 

Hollipuistoon kaupunki tuo kasteluveden, muissa paikoissa viljelijät vastaavat itse kasteluveden tuomisesta. Kaikilla viljelypaikoilla on biojäte- ja sekajäteastiat kauden ajan. Oulun kaupunki kuljettaa laatikot ja mullat pois viljelykauden päätyttyä.

Viljely­laa­ti­koiden varaaminen

Viljelylaatikon voit varata 18.3.—13.5.2024 välisenä aikana sähköisessä varauspalvelussa tai paikan päällä Oulu10-palvelupisteissä.

Käyttöehdot:

  • Hanki tarvitsemasi siemenet ja taimet sekä hoidat kasvit.
  • Pidä laatikon ympäristö siistinä. Työvälineitä ja tavaraa ei saa säilyttää viljelyalueella.
  • Jos lopetat viljelyn ennen kauden päättymistä, ilmoita kaupungille. Vapautunut laatikko voidaan vuokrata eteenpäin.
  • Muista korjata sato ja siistiä laatikko kauden lopussa!

Voit kysyä lisää sähköpostilla: kaupunkiviljely@ouka.fi.

Viljelylaatikoiden sijainnit kartalla