Ilmoita lapsesi esiopetukseen 8.-21. tammikuuta

08.01.2024

Vuonna 2018 syntynyt lapsesi aloittaa esiopetuksen 12.8.2024. Esiopetukseen ilmoittaudutaan 8.-21.1.2024.

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla. 

Ilmoita lapsesi esiopetukseen sähköisesti eVakassa 8.-21.1.2024. 

Lapselle osoitetaan esiopetuspaikka omalta lähialueelta väestörekisteriin merkityn virallisen kotiosoitteen mukaan. Lähiesiopetuspaikka ei välttämättä ole lähin päiväkoti tai koulu, jossa on esiopetusryhmä. Huoltajien toiveet huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. 

Voit hakea lapsellesi esiopetuspaikkaa myös muuhun kuin lähialueesi esiopetukseen. Tällöin voit tehdä toissijaisessa haussa uuden hakemuksen sen jälkeen, kun olet saanut päätöksen ensisijaisesta esiopetuspaikasta. Kirjaa hakemukseen toiveesi ja perustelut toissijaisesta esiopetuspaikasta. 

Toissijaiset paikat myönnetään mahdollisuuksien mukaan. Lapselle myönnetty toissijainen esiopetuspaikka tietyn koulun yhteydessä tai läheisyydessä ei vielä takaa koulupaikkaa kyseiseen kouluun. 

Mitä esiopetus on? -infot huoltajille etäyhteyksin 

Oulun varhaiskasvatuspalvelut järjestää kaksi samansisältöistä esiopetuksesta kertovaa Teams-infoa 9.1.2024 klo 17.30-19 sekä 16.1.2024 klo 17.30-19. Tilaisuuksissa kerrotaan, mitä esiopetus käytännössä tarkoittaa, mikä muuttuu esiopetuksen alkaessa, mitä etuisuuksia esioppilaille kuuluu ja miten esiopetukseen ilmoittaudutaan. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä esiopetukseen liittyviä kysymyksiä Teamsin viestitoiminnolla. 

Osallistumislinkki 9.1.2024 infoiltaan: bit.ly/eoinfo91
Osallistumislinkki 16.1.2024 infoiltaan: bit.ly/eoinfo161 

Tarvitseeko lapsesi esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta? 

Esiopetusta tarjoavat päiväkodit järjestävät varhaiskasvatusta esiopetusajan ulkopuolella. Varhaiskasvatuksen osuudesta peritään asiakasmaksu, joka on 60 % kokoaikaisen varhaiskasvatuksen maksusta.  Hae myös esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen eVakassa.

Lisätietoja ja apua palveluohjauksesta

Jos tarvitset apua hakemuksen täyttämisessä tai haluat keskustella lapsellesi sopivasta esiopetuspaikasta, voit olla yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen arkisin kello 9-12 p. 08 558 45300 tai sähköpostitse: varhaiskasvatus@ouka.fi.

Lisätietoa esiopetuksesta löydät esiopetuksen sivuilta: www.ouka.fi/esiopetus.