Kevätkausi alkaa kirjastoissa

05.01.2024

Kirjaston kevätkauden aukioloajat ovat voimassa 8.1.–31.5.2024. Asiakaspalveluajat säilyvät enimmäkseen ennallaan, mutta omatoimiajoissa on muutoksia Kaijonharjun, Kaukovainion, Jäälin ja Pateniemen kirjastoissa. Oman kirjastosi aukioloajat voit tarkistaa kirjaston verkkosivuilta ja OUTI-verkkokirjastosta. Aukioloaikoja arvioitaessa ja päätettäessä otetaan huomioon koko Oulun kaupunginkirjaston henkilökunnan määrä, kirjastopisteiden erityiset piirteet ja asiakaskunnat, asiointimäärät, tekniset järjestelmät, henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus, valvontaan liittyvät resurssit ja sijainti Oulussa.

Kevätkaudella lukupiirit, satutuokiot ja muut tutut kokoontumiset jatkuvat. Keväälle on myös luvassa mielenkiintoisia kirjailijavieraita, joista ensimmäisenä on Pekurin kirjastoon 3.1.2024 saapuva Mika Seppänen. Näyttelyistä voi käydä tutustumassa vaikka ilmastonmuutosta käsittelevään Tunturihaukan siivin -näyttelyyn Oulunsalon kirjastossa 4.–23.1.2024. Tammikuun lopussa, 29.–31.1., järjestetään taas Kirjasaari Kulttuuritalo Valveella. Tapahtumassa esitellään tuoretta kirjallisuutta, pelejä ja musiikkia kaiken ikäisille. Kaikki kirjaston tapahtumat löytyvät kirjaston verkkosivuilta ja Oulun tapahtumakalenterista.

Joulun alla Pekurin kirjastoon saapui SmartBlock-neuvottelukuutio, jota voi varata maksutta käyttöönsä tunniksi kerrallaan kirjaston verkkosivuilta. Kiimingin, Oulunsalon ja Yli-Iin kirjastoista löytyy myös perinteisiä kokoushuoneita niitä tarvitseville. Näiden tilojen varaaminen onnistuu tuttuun tapaan Varaamon kautta.