Oulussa huoltajan ei tarvitse ilmoittaa lastaan kouluun. Lähikoulupäätös on luettavissa Wilma-järjestelmässä 25. tammikuuta.

Lähikoulu tiedossa 25.1. - Haku erikois­luokille alkaa 24.1. ja muuhun kuin lähikouluun 25.1.

15.01.2024

Oulussa huoltajan ei tarvitse ilmoittaa lastaan kouluun. Jokaiselle tulevalle ekaluokkalaiselle tehdään lähikoulupäätös osoitteen perusteella. Huoltaja voi lukea päätöksen koulupaikasta Wilma-järjestelmässä 25. tammikuuta.

Voit huoltajana hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muusta kuin lapselle osoitetusta lähikoulusta. Muuhun kaupungin kouluun voi hakea 25.1.–13.2. sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://ouka.inschool.fi/browsecourses

Vuonna 2017 syntyneiden lasten vanhemmat ovat saaneet tarkemmat ohjeet hakemiseen Wilmasta ja lapsensa päiväkodista. Lisätietoja lähikoulusta ja sen määräytymisestä ja muuhun kouluun hakemisesta on myös kaupungin verkkosivuilla Kouluun ilmoittautuminen -sivulla.

Iltapäivätoimintaan haku avoinna 15. helmikuuta saakka

Perusopetuksen iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea 1. ja 2. luokan oppilaalle sekä muiden vuosiluokkien erityiseen tukeen oikeutetuille oppilaalle. Haku iltapäivätoimintaan on parhaillaan käynnissä. Huoltajan tulee hakea iltapäivätoimintapaikkaa Wilma-järjestelmässä viimeistään 15.2.2024.

Lue lisää iltapäivätoiminnasta.

Oulun kansainväliseen kouluun kielitestin kautta

Oulun kansainvälinen koulu on tarkoitettu suomalaisille ja ulkomaalaisille lapsille, joiden kielitaito on riittävä englanninkielellä opiskeluun. Kouluun on kielitesti. Oulun kansainväliseen kouluun tulee hakea viimeistään 4.2.2024. 

Hakuohjeet löytyvät Oulun kansainvälisen koulun kotisivuilta. 

Kaksikielinen pohjoissaame-suomi-yhdysluokka Lintulammen koulussa

Huoltaja voi ilmoittaa tulevan ekaluokkalaisen Lintulammen koulussa toimivan kaksikielisen pohjoissaame-suomi-yhdysluokan oppilaaksi 25.1.-13.2. Luokalle ei ole pääsykoetta, eikä saamen tarvitse olla oppilaan äidinkieli. Luokalle pääsyn edellytys on, että oppilas on osallistunut saamelaiseen varhaiskasvatukseen, lapsella on kielipesätausta tai oppilaan suvun kieli on tai on ollut pohjoissaame. Luokalla vähintään neljäsosa opetuksesta on pohjoissaamenkielistä. 

Lisätietoja kaksikielisestä luokasta ja sille ilmoittautumisesta on Kouluun ilmoittautuminen -sivulla

Erikoisluokille haku alkaa 24. tammikuuta

Huoltaja voi hakea lapselleen paikkaa kolmannelta ja seitsemänneltä luokalta alkaville kuvataiteen, liikunnan ja musiikin erikoisluokille 24.1.–5.2.2024. Luokille on valintakokeet helmikuussa. Erikoisluokkien sähköiset hakulomakkeet ovat osoitteessa: https://ouka.inschool.fi/browsecourses.

Lisätietoja erikoisluokista sekä erikoisluokkien info- ja valintakoepäivämäärät löytyvät Erikoisluokat-sivulta. 


Oulun peruskouluista ja peruskoulussa opiskelusta saat kattavasti tietoa perusopetuksen sivuilta.