Kuva Nallikarista

Nallikarin uudistaminen jatkuu kesän 2024

29.05.2024

Nallikarin alue ja merellinen Oulu kehittyvät kovaa vauhtia. Katutöiden ja yleisten alueiden töiden on määrä valmistua tulevan kesän aikana. Uudistuksilla parannetaan muun muassa alueen matkailuedellytyksiä, lisätään viihtyisyyttä sekä sujuvoitetaan kävelyä ja pyöräilyä.

 ”Työt ovat edenneet hyvin ja aikataulussa. Tulevana kesänä tilanne tulee olemaan vielä pitkälti samanlainen kuin edellisenä kesänä, eli uudistustyöt jatkuvat”, rakennuttajainsinööri Tero Tuhkala yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista kertoo.

Peruskorjauksessa Nallikariin tulee uusia kulkureittejä ja pysäköintialueita, ja esimerkiksi joukkoliikenteellä pääsee tulevaisuudessa lähemmäs rantaa. Rantaan saadaan käyttöön lisää pukukoppeja, joista osa on esteettömiä. Muutenkin esteettömyys on huomioitu yleisillä alueilla, toteaa projekti-insinööri Marjo Honkamaa-Eskola yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

 ”Viihtyisyyttä lisäävät esimerkiksi uudet oleskelualueet, joihin tulee riippukeinuja ja rantatuoleja. Nyt kun jaksetaan vielä hyvää odottaa, niin päästään pian nauttimaan tuloksista.”

Nallikariin rakennetaan myös uusi keskusleikkipuisto, joka on tarkoitus toteuttaa tulevana kesänä. Luvassa on tuplaköysirataa, paikkoja hiekkaleikkejä varten sekä puiston keskiössä oleva tuplaliukumäkitorni, kuvaa maisema-arkkitehti Sami Kaleva Oulun Infra -liikelaitoksesta. Puisto on suunniteltu niin, että siellä viihtyvät eri-ikäiset kävijät.

 ”Leikkipuistossa on myös esteettömät turva-alustat, ja leikkivälineet on valmistettu suurelta osin kierrätysmateriaaleista.”

Pyörällä tai linja-autolla sujuvasti perille

Oulun kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan Nallikarin uimarannalle tulemista pyöräillen, kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Nallikariin kulkee linja-auto numero 15. Katso linja-autoaikataulut Oulun seudun liikenteen reittioppaasta https://reittiopas.osl.fi/.

Pyörällä pääsee esimerkiksi Rotuaarilta torin kautta ja Pikisaaren halki Nallikariin pyöräilyn pääreittiä numero 12. Nallibaanan ensimmäisen vaiheen rakentamisen vuoksi jalankulku ja pyöräily on Pikisaaressa ohjattu saaren pohjoispuoliselle väylälle. 

Autoilijoita pyydetään pysäköimään ensisijaisesti Vellamontiellä ja Leiritiellä sijaitseville pysäköintialueille. Pysäköintialueet ovat maksuttomia. Huomioithan, että nurmialueille pysäköinti ei ole sallittua. Samoin kadunvarsipysäköinti on alueella pääosin kielletty.

Uimaranta ja sen palvelut ovat käytettävissä uudistustöistä huolimatta koko kesän ajan. Rannan yleisövessat ja -suihkut löytyvät uuden Aalto-rakennuksen leirintäalueen puoleisesta päädystä.

Katso Nallikarin uimarannan nettisivu.

Katso Nallikarin lomakylän nettisivut.