Nallikarin uimaranta

Nallikarin loivasti syvenevä ja hienosta hiekasta koostuva ranta on Oulun suosituin uimaranta, joka soveltuu hyvin myös perheen pienimmille. Noin kilometrin mittainen uimaranta on tunnettu lomakohde myös matkailijoiden keskuudessa.

Nallikarin uimarannalla on rantavalvonta noin kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin joka päivä kello 11–19. Uimavalvojat tavoittaa uimavalvojien tornilta ja tarvittaessa myös puhelimella numerosta 050 5922 811.

Uimavalvojien tornin luokse vie punainen hiekalle asennettu mattomainen kulkuritilä esteettömyyden parantamiseksi. Ritilää pitkin on hiekkapohjaa helpompi kulkea lastenrattaiden, rollaattorin tai pyörätuolin kanssa.  Uimavalvojilta voi lainata hippocampe-maastopyörätuolia, jonka avulla pyörätuolia käyttävä pääsee veteen uintisyvyyteen asti.

Nallikarissa on useita pukukoppeja vaatteiden vaihtamista varten. Yleisö-wc:t ja -suihkut ovat Aalto-rakennuksen leirintäalueen puoleisessa päädyssä. Wc-tilat ovat avoinna ympäri vuoden klo 9 - 21 joitakin juhlapyhiä lukuunottamatta.

Nallikaria uudistetaan 2023–2024

Nallikaria uudistetaan moni tavoin vuosien 2023–2024 aikana. Työmaiden vuoksi osa parkkipaikoista on pois käytöstä.

Rantatien varrelle rakennetaan uutta majoitus-, liiketila ja huoltorakennusta. Alueelle rakennetaan myös kaksi uutta aukiota, valaistusta sekä kävely- ja pyöräilyreittejä parannetaan entuudestaan.  

Katso tiedote kesän 2024 töistä.

Kartta alueesta

Bussilla tai pyöräillen rannalle

Nallikariin pääsee linja-autolla numero 15. Katso linja-autoaikataulut Oulun joukkoliikenteen nettisivuilta.

Pyörä- ja kävelytiet Nallikariin ovat mainiot. Esimerkiksi Rotuaarilta pääsee torin kautta ja Pikisaaren halki Nallikariin pyöräilyn pääreittiä numero 12. Reitille on rakennettu aiempaa leveämpi osuus Toppilansaarentieltä Leiritielle osana tulevaa Nallibaanaa. Myös pohjoisesta Toppilan suunnasta Nallikariin tultaessa on hyvät pyöräily- ja kävelytiet.

Grillausta ja muuta aktivi­teettia

Rannalla sijaitsee kaksi grillipaikkaa majakan puoleisessa päädyssä hiekkarannan tuntumassa. Grillipaikoille on tehty esteetön kulku rantaväylältä. Puita voi ostaa esimerkiksi Nallikarin Lomakylästä (Leiritie 10) tai tuoda omat puut. Muistathan laittaa roskat roska-astioihin niin grillipaikoilla kuin muuallakin rannalla.

Uimarannalta löytyy myös kuntoilulaitteita, beach volley -kenttiä, lasten leikkipaikka sekä jalkapallomaalit. Huomioithan, että koirien tuonti uimarannalle on kielletty. Lue lisää Nallikarin kattavista palveluista Nallikarin Lomakylän nettisivuilta.

Nallikarin pysäköintialueen reunalta löydät opasteet Hietasaaren luontopolulle. Reilun viiden kilometrin mittaisella kävelykierroksella on monenlaista nähtävää.