Oulun Päivien ohjelman rakentaminen on alkanut - vielä ehtii mukaan! Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 14.8.

26.06.2023

Oulun Päiviä vietetään seuraavan kerran syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–3.9.2023. Ohjelmistoon ehtii vielä ilmoittautumaan mukaan 14. elokuuta mennessä lisäämällä tapahtuman Oulun tapahtumakalenteriin, jonne koko ohjelma rakentuu. Tapahtumajärjestäjien tulee muistaa tapahtumaa syöttäessään lisätä aihetunniste ”Oulun Päivät 1.-3.9.2023”. Ohjelmaan ilmoittautuminen ja kalenterin käyttö on maksutonta. Lisäohjeita tapahtumajärjestäjillle löytyy Oulun Päivien tapahtumajärjestäjille suunnatuista ohjeista: Ilmoita tapahtumasi mukaan - Oulun Päivät - Oulun kaupunki 

Ohjelmarunko on nähtävillä tästä päivästä lähtien Oulun Päivien verkkosivuilla sitä mukaan, kun tapahtumien järjestäjät vievät sisältöjään kalenteriin. Ohjelma julkaistaan 15. elokuuta kokonaisuudessaan verkkosivuilla ja tapahtumakalenterissa.

Oulun Päivien tapahtumien ja erilaisten sisältöjen hankkimiseen avattiin keväällä tuotantorahahaku. Tuotantorahaa haki 46 toimijaa, joista 28 sisältöä toteutetaan. Lisäksi muutamille sisällölle tarjottiin yhteistyömahdollisuutta muiden Oulun Päivien aikaan jo tiedossa olevien tapahtumien kanssa. Tuotantorahojen valintaraati koostui Oulun kaupungin eri yksiköiden työntekijöistä. Tuotantorahojen valintaraati piti valinnoissaan tärkeänä, että Oulun Päivien ohjelmasta löytyisi mahdollisimman monipuolisesti sisältöjä eri kohderyhmille. 

Oulun Päivien tuotantorahoilla toteutetaan esimerkiksi kaupunginosajuhlia, uudenlaisia luontokokemuksia ja elokuva-, tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä perinteistä ohjelmaa kuten keskustelutilaisuuksia ja opastettuja kierroksia. Ohjelmaan on jo nyt ilmoittanut mukaan myös muita kuin tuotantorahaa saaneita tapahtumia. Ohjelma voi olla esimerkiksi katukirppis, avoimet ovet tai naapurivisa!

Oulun Päiviä on tehty jo vuodesta 1962 suurelta osin talkoovoimin ja festivaali on oululaisten yhdessä tekemä. Ohjelmisto muodostuu vuosittain yhteistyönä erilaisten toimijoiden kanssa. Oulun Päivien kokoavista järjestelyistä vastaa Oulun kaupungin tapahtumayksikkö. 

Lisätiedot: 

Oulun Päivät -kokonaisuus: tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 050 361 7924