Päivystysapu palvelee Pohjois-Pohjanmaalla numerossa 116117

04.01.2022

Päivystysapu 116117 neuvoo ja arvio kiireellisen avun tarpeen terveydellisissä ja sosiaalisissa ongelmatilanteissa. Päivystysavun puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset. He kertovat, kuinka nopeasti hoitoon tulee hakeutua ja minne. Päivystysapu 116117 palvelee ympäri vuorokauden.

Jos tarvitset kiireellisesti apua, arkisin maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15 voit Oulussa mennä suoraan omalle terveysasemallesi

Virka-ajan ulkopuolella sinua auttaa Oulun seudun kuntien yhteispäivystys. Oulun yliopistollinen sairaala, Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1. Soita ennen yhteispäivystykseen lähtöä päivystysavun numeroon 116 117 tai ota yhteyttä chatilla, joka palvelee 7.1.alkaen. Sairaanhoitaja antaa sinulle ohjeita ja arvion vastaanotolle hakeutumisen tarpeesta. 

Soittaminen on maksutonta. Päivystysapu 116117 on valtakunnallinen, sairaanhoitopiireittäin toteutettu palvelu.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa pitää aina soittaa hätänumeroon 112. Esimerkkejä hätätilanteista ovat kova rintakipu, äkillinen kouristelu, hengitysvaikeus, tajuttomuus ja halvausoireet.

"Kokemustemme mukaan Päivystysapuun soitetaan toisinaan myös ei-kiireellisissä asioissa, kuten rokotuksiin ja matkustamiseen liittyvissä kysymyksissä. Haluaisimme muistuttaa, että kyseessä on nimenomaan päivystyksellisen avun tarpeen arviointi. Numero kannattaa kaikkien tallentaa puhelimiinsa kiireellistä yhteydenottotarvetta varten", vinkkaa palvelupäällikkö Marja Ylilehto Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

116117-palvelu kattaa koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan. Raahen sairaalan ja Kuusamon terveyskeskuksen päivystysasiakkaita palvelee yksiköiden omat päivystysnumerot. 

Neuvoja ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin saa myös sivustolta Päivystystalo.fi, joka on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä sähköinen terveyspalvelu.