Pohjois-Suomen aluehallintovirasto päätti jatkaa koronarajoituksia 15.1.2022 saakka

22.12.2021

Tiedotetta on muokattu 29.12.2021, kun aluehallintovirasto päätti jatkaa kaikkien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltoa ja tilojen sulkupäätöstä Pohjois-Pohjanmaalla. Tiedotteesta on poistettu vanhentunutta tietoa rokotuksista 30.12.2021. Oulun koronaepidemiatilanne on vakava. Oulun kaupungin johtoryhmä totesi 22.12.2021 kokouksessaan, että Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisten kieltämisestä ja tilojen käytön rajoittamisesta on hyvä ja välttämätön.

Päätös vaikuttaa monin tavoin Oulun kaupungin toimintaan ja tilojen käyttöön. 

Uimahallit ja muut sisäliikuntapaikat on suljettu Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä ainakin 15.1.2022 saakka. Tiloja voidaan kuitenkin käyttää myönnetyillä vuoroilla alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä ammattiurheiluun. Määräys koskee myös koulujen ja päiväkotien liikuntasalien käyttöä.

Oulun kaupunginteatterin ja Oulu Sinfonian esitykset ovat tauolla. Oulun Sinfonia aloittaa kautensa 13.1.2022 ilman paikalla olevaa yleisöä striimikonsertilla. Oulun Teatteri tiedottaa alkuvuoden toiminnasta tarkemmin 3.1.2022.

Kirjastot palvelevat rajoitetusti, museot pysyvät auki. Tarkemmat tiedot rajoituksista löytyvät kaupungin nettisivuilta.

Johtoryhmä kehottaa oululaisia viettämään joulua turvallisesti läheisten kanssa. Johtoryhmä kannustaa edelleen kaikkia ottamaan koronarokotteet. Katso ajantaisainen tieto koronarokotuksista ouka.fi/koronarokotukset.

Oulun kaupungin johtoryhmä kiittää kaikkia kaupunkilaisia kärsivällisyydestä ja sitkeydestä vaikeassa koronatilanteesta.

Ajantasaiset koronatiedot löytyvät osoitteesta www.ouka.fi/korona.