Tällä viikolla vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa – Oulun päätapahtuma Ilon päivä lapsiperheille Ouluhallissa 16.11.

14.11.2022

Tällä viikolla 14. - 20.11. vietetään valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa. Viikko huipentuu sunnuntaina 20.11. vietettävään kansainväliseen Lapsen oikeuksien päivään.  

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään myös lapsiystävällisessä Oulussa. Viikon aikana Oulussa järjestetään tapahtumia lapsille ja perheille.

Oulun viikon päätapahtuma on Ouluhallissa keskiviikkona 16.11. klo 15-19 järjestettävä koko perheen maksuton Ilon päivä -tapahtuma.

Myös muun muassa päiväkodeissa, kouluissa sekä harrastustoiminnassa voidaan järjestää toimintaa viikon aikana.  

Oulun Lapsen oikeuksien viikon tapahtumat on koottu Oulun kaupungin verkkosivuille.  

Ilon päivä -tapahtuma Ouluhallissa juhlistaa lapsen oikeuksia 

Maksuttomassa Ilon päivä -tapahtumassa 16.11. klo 15-19 Ouluhallissa on luvassa paljon mukavaa yhdessä tekemistä kaikenikäisille. Iloiset, toiminnalliset ja lapsiystävälliset toimintapisteet tempaavat mukaansa ja luovat iloa koko perheelle. Tapahtumassa nähdään myös musiikkiesityksiä.  

Lavalla esiintyvät mm. Tempo Orkesteri, Barbara Klovni, Teuvo Pakkalan kuoro, Taikatahti koulun tanssikerho sekä Hissu Hiiren lasten jooga.

Toimintapisteillä on lapsille ja perheille toiminnallista yhdessä tekemistä, kuten pomppulinnoja ja liikuntavälineitä, trampoliinit, liikunta- ja rentoutustuokioita, onnenpyöriä ja arvontoja, poliisiauto, askartelua ja värittämistä, tutkimista ja rakentelua, kirjastoauto Onneli, naamiaiset, Minecraft-pelaamista, Hintan koulun oppilaiden Hintta Design -tuotteita sekä paljon muuta yhdessä tehtävää ja tutustuttavaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä sekä useat eri järjestöt. Lue lisää Mun Oulun tapahtumakalenterista tai Oulun Ilon päivän Facebook-sivuilta.  
 

Viikon teemana oikeus turvallisuuteen 

Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja Lapsen oikeuksien toteutumista.  

Tämän vuoden Lapsen oikeuksien teema on lapsen oikeus turvallisuuteen. Sekä lapsen oikeuksien sopimus että kansallinen lainsäädäntö velvoittavat huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa. Lasten ja nuorten turvallisuus muodostuu turvallisesta ympäristöstä, turvallisista ihmissuhteista ja omasta turvallisuuden kokemuksesta.  

Teemaviikko kutsuu kaikkia aikuisia ja lapsia yhdessä pohtimaan turvallisuutta sekä sitä, miten se lasten elämässä toteutuu ja miten me jokainen voimme sitä aktiivisesti vahvistaa. Myös Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa edistää omilla toimillaan kunnassa asuvien lasten turvallisuutta. 

Lue lisää valtakunnallisesta Lapsen oikeuksien viikosta.