Tekemistä Oulun koulujen talvilomaviikolle 2022

28.02.2022

Oulun koulut ovat talvilomalla 7.-11. maaliskuuta. Oulun kaupunki tarjoaa ja järjestää lapsille, nuorille ja perheille tekemistä lomaviikolle.

Kymmenen nuorisotilaa on auki joko koko viikon tai osan viikkoa. Avoinna olevat nuorisotilat löydät Fiilis-sivulta.

Heinäpään jalkapallohallissa on yleisövuoroja maanantaista torstaihin 7.–10.3. klo 12–15. Maanantaina käytössä on koko kenttä, tiistaina lohkot 2–3 (lohko 1 klo 12.30), keskiviikkona lohkot 2–3 sekä torstaina lohkot 2–3 (lohko 1 klo 12.30). Ei ennakkoilmoittautumista. Ota omat pallot mukaan.

Maksuton Perhekuperkeikka tiistaina ja keskiviikkona 8.–9.3. Ouluhallissa klo 10–14. Lapsille vapaata toimintaa, leluja ja liikuntavälineiden käyttöä yhdessä vanhempien kanssa ja heidän valvonnassaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Taaperot tutustuvat uimahalliin -tapahtuma Vesi-Jatulissa Haukiputaalla ti 8.3. klo 9–11. 1–4–vuotiaille lapsille perheineen järjestetään tutustuminen uimahalliin Vesi–Jatulin monitoimialtaalla pienryhmissä.

Ryhmiin ilmoittaudutaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä www.kuntapalvelut.fi/oulu. Tutustumaan pääsee normaalilla uintimaksulla. Tutustuminen on tarkoitettu niille lapsille ja perheille, jotka eivät ole päässeet kaupungin järjestämiin perheuintiryhmiin.

Oulussa on erinomaiset puitteet hiihdolle ja luistelulle. Kaupungin ylläpitämiä hiihtolatuja on noin 350 kilometriä. Lisäksi koulujen ja päiväkotien lähistöille on tehty noin 100 kilometriä latua, jotka ovat kaikkien vapaassa käytössä. Luistelukenttiä Oulussa on kymmenittäin. Ajantasainen tieto latujen ja luistelukenttien kunnossapidosta löytyy kunnossapidon seurantajärjestelmästä.

Kirjastojen aukioloajoissa on poikkeuksia talvilomaviikolla.  

Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Martinniemen, Puolivälinkankaan, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoissa voi vierailla omatoimisesti ma–pe klo 7–20, la–su klo 7–16 ja Hiukkavaaran kirjastossa ma–pe klo 8–16. Asiakaspalvelua talvilomaviikolla ei näissä kirjastoissa ole.

Aseman ja Jäälin kirjastot ovat suljettuina, Jäälin kirjastossa ei ole myöskään omatoimikäyttöä. Tuiran kirjasto on suljettu perussiivouksen vuoksi 7.–8.3. ja Puolivälinkankaan kirjasto 9.3. Omatoimikäyttö ei ole Tuirassa ja Puolivälinkankaalla mahdollista kiinniolopäivinä.

Pääkirjasto, Haukiputaan, Kaakkurin, Kaijonharjun, Karjasillan, Kiimingin, Koskelan, Maikkulan, Myllyojan, Oulunsalon, Pateniemen, Rajakylän ja Ritaharjun kirjastot ovat normaalisti auki.

Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna joka päivä 10–17. Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla lampaan villan karstaamista ja kehräämistä ti–to kello 12–15.

Ma 7.3. aukeaa Pohjois-Pohjanmaan museossa leikkitila Leikkilä, joka on suunniteltu leikki-ikäisille ja pienimmille koululaisille. Museoon on vapaa pääsy. 

Oulun taidemuseossa järjestetään talvilomalla kolme lasten työpajaa, joiden tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät taidemuseon sivuilta.

  • Ti 8.3. Kuvataiteilija Vilhon Lammen jalanjäljissä -työpaja / klo 10.30–12 & klo 13–14.30 / 5 euroa
  • To 10.3. Kirsi Kaulanen – Kotona metsässä -työpajat / klo 10.30–12 & klo 13–14.30 / 5 euroa
  • Pe 11.3. Valoa ja varjoja -nonstop-työpaja klo 12–15 / työpaja sisältyy pääsylipun hintaan

Taidemuseon Vilho Lampi, väkevä lakeus -näyttely esittelee liminkalaisen taidemaalarin keskeistä tuotantoa 1920–30-luvuilta. Lammen näyttelykierrokselle voi ottaa mukaan perheen pikkuväelle suunnatun maksuttoman Muksuboxin. Näyttelykärrystä löydät ohjeet ja materiaalit neljän taideteoksen yksityiskohtaisempaan toiminnalliseen tarkasteluun lasten kanssa. Taidemuseon toinen näyttely, Kirsi Kaulasen Kotona metsässä, on täynnä teräksen välkettä. Alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta taidemuseoon.

Tietomaan aukioloaikoja on laajennettu talvilomaviikoiksi, joten se on auki ma-su klo 10-18. Tietomaassa on uutuusnäyttelyt: Valon ja varjon viehätys sekä Kruuna vai klaava – todennäköisyyttä vai sattumaa. Jättielokuvat ovat Maailmankaikkeuden salaisuudet sekä Merileijonat. Tietomaahan on sisäänpääsymaksu. Katso Tietomaan aukioloajat ja sisäänpääsymaksut.

Tekemistä lapsille, nuorille ja perheille Oulun koulujen talvilomaviikolle on koottu myös Fiilis-sivulle.