nainen käyttää ulkona kuntosalilaitetta

Värtön rantaan nousee pop-up-ulkokuntosali viideksi viikoksi 14.5. alkaen

08.05.2024

Värtön uimarannan viereen (Kasarmintie 53) avataan vapaaseen käyttöön ulkokuntosali viideksi viikoksi 14.5.2024 alkaen. Ulkokuntosalilla pääsee harjoittelemaan Omnigym-ulkoliikuntalaitteilla, joissa voi säätää itselleen sopivaa harjoitusvastusta. Laitteet soveltuvat myös aloitteleville kuntoilijoille.

Ulkokuntosalin avajaisia vietetään tiistaina 14.5. klo 14–18. Avajaisissa on paikalla liikuntapalveluiden ohjaajat opastamassa laitteiden käyttöön. 

Liikuntapalvelut järjestää Värtössä maksuttomia opastuksia laitteiden käyttöön touko–kesäkuussa maanantaista torstaihin. Tarkemmat opastusten ajat löytyvät osoitteesta ouka.fi/liikuntaryhmat. Värtön ulkokuntosali sulkeutuu 16.6.2024.

”Liikuntapalvelut juhlii tänä vuonna sataa toimintavuotta, joten on mukava tarjota oululaisille uusi mahdollisuus liikkumiseen. Värtön ranta on vilkkaan ulkoilureitin varrella, joten toivomme, että ulkokuntoilupuiston löytää mahdollisimman moni”, kertoo liikuntajohtaja Niina Epäilys.

Käyttäjiltä pyydetään palautetta

Nyt avattava ulkosali on osa Omnigym Oy:n kansainvälistä tutkimushanketta, jossa tutkitaan laitteiden käyttäjätyytyväisyyttä, kokemuksia sekä tietoa käyttäjämääristä eri kokoisilla paikkakunnilla ympäri Suomen ja Eurooppaa. Viiden viikon pituisen tutkimusjakson aikana toteutetaan paikan päällä kysely, jossa käyttäjät pääsevät antamaan suoraan palautetta harjoituskokemuksesta ja sijainnin sopivuudesta.

”Meille valmistajana on tärkeää ymmärtää, minkä verran ja miten laitteitamme käytetään ja miten tyytyväisiä niihin ollaan. Haluamme käyttäjäkokemuksen olevan niin hyvä, että se saa käyttäjän palaamaan takaisin, toistuvasti”, avaa Omnigym Oy:n toimitusjohtaja Kirsti Laasio

Hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin liikuntapalveluiden sekä laitevalmistaja Omnigym Oy:n kanssa.