Asuntomessut Oulussa 2025   

 esittelee tulevaisuuden kaupunkiasumisen mahdollisuuksia                                                

Talvinen ilmakuva Hartaanselänrannasta
Oulun asuntomesssujen logo

Hartaanselänrannalle sijoittuu vuoden 2025 asuntomessualue, joka on nimetty Vaakunanrannaksi. Asuntomessualueesta rakennetaan korkeatasoinen, kestävän kehityksen mukainen kaupunkiympäristö, joka edistää yhteisöllisyyden syntymistä. Messualueesta halutaan suosittu vierailupaikka, hyvän kaupunkiasuminen esimerkkikohde ja ilon aihe kaikille oululaisille. Valtakunnallisesti Suomen asuntomessuosuuskunnan (SAM) ohjaaman ja vuosittain valittavan messupaikkakunnan järjestämän messutapahtuman tavoitteena on esitellä rakentamiseen ja asumiseen liittyviä innovatiivisia ratkaisuja ja uusimman tutkimuksen sovellutuksia. Oulun kaupungissa asuntomessujen toteuttamisesta huolehtii yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. 

Pientalotonttien haku 2.1.2023 - 28.2.2023

Haku päättyi 28.2.2023

Kerrostalotonttien haku 2.1.2023 - 31.1.2023

Haku päättyi 31.1.2023

Tietoa tonttivarausten saajista

HUOM! Oulun pysäköinti vastaa asuntomessualueen pysäköintilaitoksen toteuttamisesta ja tonttihakuun on tehty tarkennuksia ja helpotuksia. Lue uutinen

Tonttien hakuopas ja muuta lisätietoja tonttihausta.

Lisätietoa messurakentamisesta messutonttien hakijoille

Luonnosversio Osuuskunta Suomen Asuntomessujen (SAM) valmistelemasta Asuntomessutapahtuman konseptikäsikirja löytyy SAM:n sähköisestä kansiosta. Pyydä salasana kansioon messutoimistosta: mari.karjalainen(at)ouka.fi.

Asuntomessujen ensimmäinen kohde Oulussa

Hyviä uutisia Oulun seudun linnuille! Hartaanselänrannan rakentaminen on aloitettu toteuttamalla lintujen pesimismahdollisuuksia parantavia tukitoimenpiteitä. Räystäspääskyhotellista valmistui toukokuun 2021 aikana asuntomessujen ensimmäinen asumiskohde Parasniemen puistoon Korkeasaaren sillan läheisyyteen. Katso video hankkeesta alla:

 

Linkki avautuu Parasniemen puistossa sijaitsevaan videoon, joka kertoo Räystäspääskyhotellista.

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/asuntomessut2025