Hartaanselänranta

Kuva on havainnekuva Hartaanselänrannan Hietasaaren puoleisesta rannasta, jonne rakentuu uusi rantabulevardi, taloja ja silta.
Havainnekuva näyttää, miltä Hartaanselänrannan alue tulee näyttämään tulevina vuosina, kun alue on rakennettu ja Hartaansilta on valmis. Asuntomessualue sijoittuu kuvassa vasemmalle Hietasaaren puolelle. Kuva: Oulun kaupunki.

Oulujoen suistomaisemiin rakennetaan uusi Hartaanselänrannan asuinalue. Hartaanselänrantaan kuuluu alueita Hartaanselän uoman molemmin puolin: Tuiran puoleinen Hartaanranta sekä Hietasaareen puolella sijaitsevat Vaakunakylä ja Lehtokylä lähipuistoineen. 

Hartaanselänrannan alue muuttuu tulevaisuudessa urbaaniksi kaupunkiympäristöksi, jossa alueen mielenkiintoisesta historiasta kertovat vanhat huvilat ja rosoiset varikkorakennukset yhdistyvät moderneihin asumisen ratkaisuihin, kaupunkikulttuuriin ja taiteeseen. Alueelle on tulossa myös julkisia kaupunkitiloja, kuten rantabulevardi sekä puistoja ja aukioita.

Hartaanselänrannan aluetta ympäröi myös pohjoinen luonto virkistysreitteineen. Suistoon rakennettava Hartaansilta yhdistää Tuiraan ja Hietasaareen sijoittuvat uudet asuinalueet ja tuo mukanaan mahdollisuuden hyödyntää jokisuistoa ja alueen virkistysreittejä entistä monipuolisemmin.

Hartaanselänrannan Hietasaaren puoleinen alue toimii Suomen Asuntomessutapahtuman areenana 18.7. - 17.8.2025. Asuntomessualue on nimetty Vaakunanrannaksi. Asuntomessutapahtumassa saadaan tutustua sekä asumisen että rakentamisen uusimpiin trendeihin. Tapahtuman järjestää Osuuskunta Suomen Asuntomessut yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Tutustu tarkemmin Hartaanselänrannan kehittymiseen ja kaupunkisuunnittelun lähtökohtiin.