Tietoa sivustosta - Eväitä opiskeluun

Tervetuloa kirjaston tiedonhankinnan oppaan pariin!

Eväitä opiskeluun -sivustolta löydät tietoa verkkotiedonhausta, tiedon luotettavuuden arvioinnista, kuvahausta, lähdeluettelon tekemisestä, lähdeviitteistä sekä tekijänoikeuksista. Materiaali sopii käytettäväksi eri kouluasteilla, mutta etenkin yläkoulussa ja 2. asteen oppilaitoksissa. Sivuston synnyn innoittajana on ollut Ari Haasion kirja Löydä! : opas helppoon tiedonhakuun.

Eväitä opiskeluun -sivuston käyttö on helppoa. Lue tekstit ja katso videoita. Voit käyttää sivustoon tutustumisen apuna myös oppimistehtäviä. Koko sivuston sisällön löydät sivustokartasta. Osa sivuston esimerkeistä on suunnattu Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen asiakkaille, mutta sivustoa voi hyvin käyttää kaikkialla.

Eväitä opiskeluun -materiaalin tarjoaa sinulle kirjasto

Eväitä opiskeluun -sivusto on yksi Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen alueen yläkouluille ja 2. asteen oppilaitoksille tarjoamista verkkomateriaaleista. Tutustu alueen kirjastojen yhteiseen esitteeseen: Polkuja kirjan ja tiedon äärelle – Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa.

Sivuston ylläpidosta vastaa Oulun kaupunginkirjasto. Materiaali on julkaistu lisenssillä CC BY-NC-SA 4.0.

Tutustu Oulun kaupunginkirjaston kouluyhteistyön verkkosivuihin tästä.

Kysyttävää sivustosta?

Jos sinulla on kysyttävää Eväitä opiskeluun -sivustosta, ota yhteyttä verkkolomakkeella.