Lajit ja valmennus

Kastellin urheilulukiossa opiskelee pääasiassa jääkiekon, jalkapallon, lentopallon ja salibandyn pelaajia sekä yleisurheilijoita, uimareita ja muita yksilölajien edustajia. Yhteistä heille on kova tahto menestyä ikäluokkiensa maajoukkueissa, urheiluoppilaitosten välisissä SM-kilpailuissa sekä kansainvälisissä ja valtakunnallisissa henkilökohtaisissa kilpailuissa ja joukkuelajeissa niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Urheilumenestys voi tuoda maajoukkuepaikan omassa ikäluokassa tai jopa aikuisissa. Myös urheiluoppilaitosten välisissä eri lajien SM-kilpailuilla on oma merkityksensä urheilu-uran kannalta.

Urheilulukiolaisten käyttämät harjoituspaikat ovat lähellä ja ne ovat maksuttomia. Aamuvalmennuksen jälkeen he voivat osallistua maksulliseen välipalaan koululla.

Valmentajat

Eri lajien valmennuksesta vastaavat päätoimiset ammattivalmentajat. Pitkäjänteinen ja korkealaatuinen valmennus tekee harjoittelusta tavoitteellista ja mielekästä. Valmentajat kantavat vastuuta myös urheilijan opiskelun edistymisestä.

Urheilulukion valmennusvastaava: Markku Ojala
OSUA:n koordinaattori: Jukka Latva-Rasku

Jalkapallo: Tarmo Kouva
Lentopallo: Sami Kurttila
Jääkiekko: Tuomo Räty
Salibandy: Karo Kuussaari
Muut lajit: Risto Keskitalo ja Jukka Latva-Rasku

Lisätietoa valmennuksesta saa Oulunseutu Urheiluakatemian sivuilta.