Opiskelijakunta

Opiskelijakunta luo henkeä ja vaikuttaa

Jokainen lukion opiskelija kuuluu opiskelijakuntaan. Opiskelijakunnalla on oikeus (ja velvollisuuskin) suunnitella ja edistää yhteistoimintaa ja koulutyötä. Opiskelijoiden omaehtoinen toiminta rikastuttaa koko koulun elämää. 

Opiskelijakunta ja opiskelijakunnan hallitus

Opiskelijakunta on koulumme opiskelijoista muodostuva kokonaisuus. Opiskelijakuntaan kuuluvat kaikki lukiomme opiskelijat. Opiskelijakunnan hallitus on toimielin, joka edustaa lukion opiskelijoita ja valvoo lukiolaisten etuja sekä luo lukioon yhteishenkeä.

Opiskelijakunnan hallitus muodostuu henkilöhaastattelujen perusteella valituista opiskelijoista. Hallituksen uudet jäsenet valitaan vuosittain syyslukukauden alussa, ja jäsenyys kestää ensisijaisesti koko lukio-opintojen ajan. Opiskelijakunnan hallitus tekee tiivistä yhteistyötä koulun rehtorin ja opettajakunnan kanssa. Lukuvuonna 2023–2024 opiskelijakunnan hallituksen ohjaavana opettajana toimii Riikka Koskenranta.

Opiskelijakunnan hallituksella on useita tehtäviä. Hallitus edustaa opiskelijoita erilaisissa koulun toimielimissä ja tuo opiskelijoiden mielipiteet julki. Hallituksella on myös tapana järjestää ja organisoida erilaisia tapahtumia lukuvuoden aikana. Hallituksen vuosisuunnitelma on nähtävillä opiskelijakunnan hallituksen huoneen edustalla, lukion 2. kerroksessa.

Opiskelijakunnan hallitus kokoustaa torstaisin klo 12.45 neuvotteluhuoneessa, hallintokäytävällä lukion 2. kerroksessa. Kokoukset ovat avoimia kaikille ja niitä voi tulla seuraamaan kuka vain. Kaikilla paikalla olevilla on myös halutessaan mahdollisuus saada puheoikeus. Hallitus päättää puhe- ja läsnäolo-oikeudesta.

Syksystä 2018 alkaen opiskelijakunnan rahaliikenteestä on vastannut Kastellin lukion opiskelijakunnan kannatusyhdistys ry.

Opiskelijakunnan hallitus tiedotus tapahtuu Wilman välityksellä, kuulutuksilla lukion tiloissa ja heidän omalla Instagram–tilillään (@kalu_hallitus).

Opiskelijakunnan hallitus 2023-24

Ohjaava opettaja Riikka Koskenranta

Veera Vuori (2.vsk.) puheenjohtaja ja somevastaava
Lyydia Niskanen (2.vsk.) varapuheenjohtaja
Jenna Jämsä (2.vsk.) sihteeri
Neea Ylipahkala (1.vsk.) sihteeri

Adalmiina Broman (2. vsk) kuulutusvastaava
Matilda Junttila (1.vsk.) kuulutusvastaava ja someapulainen

Muut hallituksen jäsenet:

Anna Kumpumäki (2.vsk.) somevastaava
Milena Stenudd (2.vsk) somevastaava
Alexey Savelyev (1.vsk)

Ella Pruikkonen (1. vsk) someapulainen
Matias Nissinen (1.vsk)
Milla Kaappola (1.vsk) someapulainen

Niklas Kuuva (1. vsk)

Valtteri Aspegren (1. vsk)

Veera Kantojärvi (1. vsk) someapulainen

Opiskelijakunnan kannatusyhdistys