Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 27.1.2021 – joukkoaltistuminen Pikku-Iikan päiväkodissa, mahdollinen altistuminen ravintolassa

Oulu on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on korkea.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 27.1.2021 on Oulussa kello 16 mennessä todettu 8 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on vähäisempi kuin viime päivinä. Tartuntalähteenä ovat tuntematon (yli 50 prosenttia tapauksista), työ ja osin selvitystyö on vielä kesken.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 27.1. asetettu Oulussa 66 henkilöä. Tänään on tullut ilmi uusi joukkoaltistuminen Pikku-Iikan päiväkodissa, jossa altistuneita on yhteensä noin 20 henkilöä.

Mahdollinen altistuminen koronalle on voinut tapahtua Pub Graalissa 25.1. klo 18-19. Paikassa tuona ajankohtana asioineiden on syytä tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testeihin.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla keskiviikkoiltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 36 uutta tartuntaa. Määrä on noin kolmanneksen pienempi kuin viime viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 220 henkilöä. Määrä on lähes sama kuin viime viikolla.

Joukkoaltistumisia on tullut ilmi kolme. Määrä on sama kuin viime viikolla.

Epidemiatilanne

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 95,9. Oulussa ilmaantuvuus on lievässä laskussa. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 66,2, ilmaantuvuus on lievässä nousussa.

Oulu on kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on korkea.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa 6 koronapotilasta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 6 koronapotilasta.

Testaaminen

Maanantain ja tiistain aikana on testattu Oulun kaupungin näytteenottopisteissä yhteensä 1200 henkilöä. Määrä on noin 10 prosenttia korkeampi kuin viime viikolla samaan aikaan.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta siellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Rokottaminen

Rokotteiden odotettua vähäisempi saanti, sekä mahdollisesti myyntiluvan tällä viikolla saavan AstraZeneca -yhtiön rokotteen heikompi teho ikäihmisillä aiheuttavat muutoksia tähänastiseen rokotusjärjestykseen. Vielä kesken olevissa ympärivuorokautista hoitoa tarjoavissa laitoksissa keskitytään nyt käytössä olevalla Pfizer-yhtiön rokotteella jatkossa vain laitoksissa asuvien ikäihmisten rokottamiseen. Uusista yksiköiden henkilökunnan rokotuksista pidättäydytään, jotta mahdollisimman moni ikäihmisistä saisi rokotteen nopeasti. Ensimmäisen annoksen jo saaneet työntekijät saavat kuitenkin tehosteannoksensa normaalisti. 

Tällä viikolla 4 rokotetaan tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Viikoilla 5 ja 6 rokotetaan ainoastaan aiempien rokotusten tehosteannoksia. Viikolla 7 jatketaan rokottamista tehostetussa palveluasumisessa.

Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä. Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy sivulta www.ouka.fi/koronarokotukset.

Suositukset

Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta päättivät tänään jatkaa liikuntatilojen ja yleisten tilojen (mm. kirjastot, museot, nuorisotilat ja muut kulttuurilaitokset) sulkua 9.2.2021 saakka. Poikkeuksena lasten ja nuorten harrastustoiminta, joka saa toistaiseksi jatkua. Poikkeuksen uimahallien käyttöön muodostaa läheteperusteinen fysioterapeutin tai kuntohoitajan ohjaama kuntoutus. Toisen asteen etäopetus jatkuu samoin 9.2.2021 saakka.

Kaupungin johtoryhmä päätti valmistella suunnitelman, jossa määritetään millä perustein, missä vaiheessa ja millä tavoin toisen asteen opetus, kaupungin em. yleiset tilat, uimahallit ja liikuntatilat sekä aikuisten ryhmämuotoinen harrastustoiminta voisivat asteittain tai osittain palata normaaliin. Suunnitelmaa toteutetaan seuraavien viikkojen aikana niiltä osin, kun epidemiatilanne sen sallii. Tavoite on reagoida joustavammin ja nopeammin muutoksiin epidemiatilanteessa. Luonnollisesti varaudutaan myöskin nyt voimassa olevien rajoitusten tiukentamiseen ja uusien rajoitteiden asettamiseen tilanteen niin vaatiessa.

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista