Uutiset ja tiedotteet Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Syyslomalle tekemistä lapsille ja nuorille

Koulut ovat syyslomalla 23.-29. lokakuuta. Oulun kaupunki järjestää jälleen monenlaista kivaa tekemistä lomaviikoksi lapsille ja nuorille.

Alle 17-vuotiaat matkustavat ma-pe 23.-27. lokakuuta maksutta Oulun joukkoliikenteen busseissa klo 7-21. Lue lisää maksuttomista bussimatkoista

X-ONia Ouluhallissa

Jo 13. kerran järjestettävä maksuton X-ON-tapahtuma kerää jälleen satoja innokkaita liikkumaan Ouluhalliin 23.-24.10. Tapahtuma on avoinna maanantaina klo 11-18 ja tiistaina klo 10-16. Keskiviikko klo 12-16 on varattu skeittaajille, scoottaajille ja BMX-pyörille. 

Lisäksi tiistaipäivän päätteeksi on uutuutena ikärajaton, maksuton ja päihteetön X-ONpop-konsertti klo 18-24. X-ONpopissa esiintyvät Elias Gould ja Mansesteri. Lisäksi lavalla nähdään oululaista osaamista, kun X-ONpop-bändikisan voittajat Desyion ja Survive the Silence astuvat lavalle.

Nuorisotiloista ovat syyslomaviikolla auki Bysis, Hiukkavaara, Kaukovainio, Puolivälinkangas ja Ritaharju.  Nuorisotilojen ohjelmasta tarkempia tietoja Syysfiilis-sivulla.

Maksutta liikkumaan

Heinäpään jalkapallohallissa on  kaikille avoimet ja maksuttomat yleisövuorot ma–pe klo 12.00–14.30. Mukaan on otettava oma pallo sekä sisäliikuntavarustus.

Raksilan tekojääkenttä jäädytetään taas syyslomalaisten iloksi. Kaikille avoimet ja maksuttomat yleisöluisteluvuorot ovat ma–to klo 9–15 ja pe klo 9–12. Kenttä on jaettu kahteen osaan: pienemmille mailattomille luistelijoille ja isommille mailallisille. Jääkiekkoja ei saa tuoda kentälle lainkaan turvallisuussyistä, mutta toisella kenttäpuoliskolla voi pelata pallolla tai muulla kiekkoa pehmeämmällä välineellä. Luistimet voi vaihtaa katsomon penkeillä. Paikalla on valvoja takaamassa, että erikokoiset ja -taitoiset luistelijat voivat luistella turvallisesti.

Seuraavalla viikolla 44 yleisöluistelut jatkuvat ke, la ja su klo 18–21.

Syyslomaviikolla on kaupungin liikuntapaikoissa avoimia ovia ja tapahtumia. Heti maanantaina Jatulin liikuntakeskukseen pääsee klo 15-19 maksutta vesiliikkumaan. Oulunsalon liikuntakeskuksessa on torstaina klo 17-19 kuntosaliopastusta, yleisöluistelua ja taitoluistelukoulu. Tiistaina on Raatin uimahalliin vapaa sisäänpääsy ja keskiviikkona Oulun uimahalliin, molemmat klo 15-19. Heinäpään jalkapallohallissa on maanantaina klo 17-19 mukavaa jalkapalloilua, ja AC Oulun pelaajat jakavat nimmareita.

Kaikki tapahtumat: www.ouka.fi/liikunta

Suurin osa kirjastoista auki

Suurin osa kirjastostoista on auki syyslomaviikolla. Aseman, Kellon, Martinniemen ja Yli-Iin kirjastot ovat kuitenkin kiinni, Kellon kirjastossa ei ole myöskään omatoimikäyttöä. Pateniemen ja Puolivälinkankaan kirjastot toimivat vain omatoimikirjastoina.

Kirjastot ovat tekemistä täynnä syyslomaviikolla. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy – niin kuin kirjastoon aina.
Kaikki tapahtumat löytyvät kirjaston sivuilta: www.ouka.fi/oulu/kirjasto

Monissa kirjastoissa järjestetään myös satutuokioita. Lisätietoa satutuokioista: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/satutuokiot
Kirjastoista saa myös kivoja lukuvinkkejä. Räätälöidyt vinkit kirjaston luku- ja musaoppailta myös verkossa: www.ouka.fi/oulu/kirjasto/lukuopas

Tiedekeskus Tietomaassa kaksi leiriä

Tiedekeskus Tietomaassa on syyslomaviikolla ohjattua tekemistä virikkeellisessä tiedekeskusympäristössä. Maksulliset leirit ovat kaksipäiväisiä ja ohjattua ohjelmaa on neljä tuntia päivässä. 

Dragsters-leiri 10–13–vuotiaille   ma–ti 23.–24.10. klo 10–14
Tietomaa-leiri 7–9-vuotiaille to–pe 26.–27.10. klo 10–14

Lue lisää Tiedekeskus Tietomaan sivuilta.

 


Ilmoitukset ja kuulutukset Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista