Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Suljettavat toimipisteet ja toiminnot Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa koronatilanteen vuoksi

Julkaistu 17.2.2020, päivitetty 20.3.2020 ja 15.4.2020

 

Ikäihmisten terveyspalvelut toimivat supistetusti

Yli 70-vuotiaiden oululaisten kiireettömiä terveyspalveluita, kuten ryhmätoimintaa ja kiireettömiä aikoja on muutettu etäpalveluiksi tai peruttu asiakkaiden suojelemiseksi. Kiireelliset asiat hoidetaan.

Ikäihmisten vuorohoito on suljettu toistaiseksi

Oulun kaupungin ikäihmisille suunnattu vuorohoito suljetaan toistaiseksi. Uusia vuorohoitojaksoja ei järjestetä maanantaista 23.3. alkaen. Vuorohoitoa tarvitsevat asiakkaat saavat tarvitsemansa välttämättömät palvelut kotiinsa. Niistä sovitaan jokaisen omaishoitajan kanssa erikseen. 

Vuorohoidon sulkemisen tarkoituksena on suojata ikäihmisiä koronavirustartunnalta. Vuorohoito on tilapäistä hoitolaitoksessa tapahtuvaa hoitoa, jota järjestetään esimerkiksi omaishoitajan lakisääteisten vapaapäivien ajaksi tai omaishoitajan sairastuessa. 

Erilaisissa kysymyksissä vuorohoitoon ja omaishoitoon liittyen saa neuvontaa omalta palveluohjaajalta tai ikäihmisten Aino-neuvonnasta 044 703 4973 arkisin kello 9–15.

Kiireellisissä asioissa omaishoidon asiakkaat voivat soittaa KOTAS-palvelunumeroon 044 703 6974 (kello 7–22), jossa asiakkaille annetaan neuvontaa ja ohjausta. Hätätilanteissa tulee soittaa numeroon 112.

Ikäihmisten päivätoiminta on suljettu

Oulun kaupungin ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta lakkaa 18.3.2020 alkaen valtioneuvoston määräyksellä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. 

Ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta lakkaa kaikissa yksiköissä Oulussa. Näitä ovat Haukiputaan, Helmerin, Hiirosen, Kiimingin, Koskenkodin, Muistiparkin, Runolan, Salonrannan, Yli-Iin  ja Ylikiimingin päivätoiminta. 

Myös talon ulkopuolisten ateriointi Lassintalon ja Hiirosenkodin ruokailupisteessä päättyy. 

Asiakkaisiin on oltu yhteydessä ja varmistettu, että päivätoiminnan asiakkaat saavat välttämättömät palvelut. Ikäihmiset voivat kysyä neuvoa myös ikäihmisten Aino-neuvonnasta p. 044 703 4973.

Kuntouttava työtoiminta, työkeskukset ja Kierrätyskeskus on suljettu

Oulun kaupungin työkeskukset suljetaan ja kuntouttava työtoiminta jää tauolle hyvinvointipalveluissa ja työlisyyspalveluissa 18.3.2020 alkaen valtioneuvoston määräyksellä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. 

Tämä koskee Kipinän, Kontinkankaan, Tsempin, Majakan, Karpalon ja Virikkeen toimintakeskuksia sekä Kierrätyskeskusta. Työtoiminta on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille, vammaisille ja muille erityisryhmiin kuuluville henkilöille. Asiakkaisiin on oltu yhteydessä. Heille on kerrottu mahdollisuudesta saada yksilöllistä ohjausta arkeensa tutulta henkilökunnalta.

Kotona asuvien kehitysvammaisten ja vammaisten päivätoimintaa supistetaan, toiminta jatkuu Tsempissä ja Hanhilehdossa

Kehitysvammaisten ja vammaisten päivätoiminta on lakisääteistä toimintaa ja sitä järjestetään keskitetysti tarvitseville. Päivätoiminta keskitetään Oulun kaupungin pohjoispuolella toimintakeskus Tsemppiin ja kaupungin eteläpuolella Hanhilehdon toimintakeskukseen.  

Asumispalveluyksiköissä asuvat asiakkaat jäävät toistaiseksi pois päiväpalveluista. Heidän päivittäisestä viriketoiminnasta huolehtii asumisyksikön henkilökunta.

Toimintakeskusten henkilökunta on tiedottanut asiakkaita työtoiminnan suluista ja supistetusta päivä- ja senioritoiminnasta sekä mahdollisuudesta saada yksilöllistä ohjausta arkeensa toimintakeskusten tutulta henkilökunnalta.

Hoiva- ja palveluyksiköissä on vierailukielto

Koronaviruksen vuoksi kaikkia vierailuja, esiintymisiä ja tapahtumia, jotka eivät ole välttämättömiä, tulee välttää Oulussa sijaitsevissa hoiva- ja palveluyksiköissä. Näitä ovat esimerkiksi ikääntyneiden hoivakodit ja vammaisten asumispalvelut. Ohje koskee myös yksityisten palveluntarjoajien hoiva- tai palveluyksiköitä. Ohje ei koske esimerkiksi välttämättömiä kuntoutuksia ja terapioita.

Voit olla yhteydessä hoivakodissa tai palveluyksikössä asuvaan läheiseesi tai ystävääsi esimerkiksi puhelimitse. Suositus on voimassa toistaiseksi ja sen tarkoituksena on estää koronaviruksen leviäminen.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista