Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Tanssin muistoni -videoita ikäihmisille

Oulun kaupungin yleiset kulttuuripalvelut on tuottanut Tanssin muistoni -videoita ikäihmisten yksiköihin ja kotihoitoon. Videot on julkaistu ValveLivessä, ja ne ovat vapaasti katsottavissa elokuun 2020 loppuun saakka.

Yhdessä asiantuntijoiden kanssa suunnitellut kuusi videota sopivat erikuntoisille, ja myös vuoteessa oleville on omansa. Videot sopivat hoiva-, palvelu- ja asumisyksiköissä sekä kotihoidossa oleville ikäihmisille. 

Videot on tehnyt tanssitaiteilija Päivi Mettovaara. Ne on suunniteltu yhteistyössä Intiön hoivakodin ohjaaja Riikka Tuohinon ja toimintaterapeutti Auli Karhun kanssa.

Videot sisältävät tanssiin ohjausta ja muistojen herättelyä tekstien kautta. Videoiden tekstit ovat otteita Helmi Klemettisen päiväkirjasta 1930-luvulla. 

Sisällöissä on huomioitu ikäihmisten liikkumisrajoitteet, jaksaminen sekä muistisairauden tuomia haasteita. Erikuntoisille suunnatuista videoista löytyy omansa vuoteessa oleville, istualtaan tehtäväksi sekä heille, jotka voivat myös nousta seisomaan tai seisoa tuetusti. Videoiden kesto on noin 20 minuuttia per video.

Tanssin muistoni -videot ValveLive-sivuilla

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista